fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 14 Бер 2024

На Житомирщині серед ветеранів популяризують кіберспорт: у чому рішення

English version here

Фото: Коростенська міська рада

На Житомирщині серед ветеранів популяризують кіберспорт: для чого це рішення У Житомирській області популяризують кіберспорт серед ветеранів та залучають їх до участі в турнірах. Адже це сприяє адаптації ветеранів та відновленню навичок, втрачених через травми та поранення.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

Як розповів засновник мережі комп'ютерних клубів, голова громадської організації "Кіберспорт Житомирщини", голова Федерації кіберспорту в Житомирській області Георгій Прищак, ще до війни була зібрана команда з п'яти ветеранів АТО/ООС, з якою працював тренер із кіберспорту.

Але за певних обставин це довелося призупинити.

"Разом із громадською організацією "Палай", яка займається допомогою в реабілітації та адаптації ветеранів, ми вирішили відновити цю діяльність. Важливо, аби при цьому ветерани не відчували себе не такими, як інші. Наша мета в тому, щоб ветерани знайшли для себе нові захоплення", – сказав Прищак.

Фото: Коростенська міська рада

Яке рішення?

Змагання з кіберспорту наразі на Житомирщині проводяться регулярно.

Зокрема, один з таких турнірів днями відбувся у Коростені. Організаторами виступили – ГО "Палай", ГО "Кіберспорт Житомирщини" та Кіберклуб "Zames Game Zone".

Фото: Коростенська міська рада

Прищак зауважив, у планах – масштабувати турніри з кіберспорту за участі ветеранів та залучати до них якомога більше людей. Наступний турнір планують провести найближчим часом у Житомирі.

Фото: Коростенська міська рада

Як це працює?

Георгій Прищак розповів, що ветерани легко навчаються і демонструють позитивні результати.

Використання мишки та клавіатури сприяє розвитку реакції та моторики, адже багато військових повертаються з війни із травмами.

Фото: Коростенська міська рада

"Ми плануємо також організовувати для ветеранів тренування у спортивних залах. Такі заняття допомагають їм адаптуватися, спілкуватися між собою, знаходити однодумців. Кіберспорт має неймовірну аудиторію у всьому світі, і є нагальна потреба у професійних гравцях", – додав голова Федерації кіберспорту області.

Довідка

Кіберспорт — спортивні змагання з відеоігор. Наразі – це потужний світовий тренд, приблизно 600 мільйонів людей захоплюються цією активністю, серед них і мільйони українців. Змагання з даного виду спорту, зокрема міжнародні, проводяться по всьому світу. В 2020 році, завдяки Федерації Кіберспорту України UESF, кіберспорт було офіційно визнано видом спорту в Україні.

Як повідомляла Рубрика, Міжнародний олімпійський комітет планує створити перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту.

Нагадаємо, кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні у 2020 році.

Зауважимо, що Саудівська Аравія у найближчі вісім років інвестує 38 млрд доларів у кіберспорт. Країна до 2030 року має намір стати осередком нової дисципліни.

Як повідомлялось раніше, український гравець у Counter-Strike: GO Олександр Костилєв визнаний найкращим кіберспортсменом року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: