fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:25 05 Бер 2024

Ветеран із Вінниччини у Токіо із персональним рекордом пробіг на протезі марафон

English version here

Токійський марафон ветеран із Вінниччини Роман Кашпур, який втратив кінцівку на війні, пробіг із персональним рекордом.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Токійський марафон 2024 року – місію виконано. Це третій марафон із ТОП-6. Це той самий вектор, який повинен був показати, чи все правильно ми робили. На годину кращий результат за всі попередні марафони – 4 години 50 хвилин. Це показник, що ми зробили усе правильно", – сказав на опублікованому після забігу відео Кашпур.

Ветеран зазначив, що дуже задоволений таким результатом. Проте відзначив, що тепер потрібно буде працювати ще краще, аби у майбутньому перевершити нинішнє досягнення.

Він подякував рідним і близьким за підтримку, а також своїм побратимам, які колись врятували йому життя.

Крім того, він звернувся і до поранених українських військових.

"Поранені хлопці та дівчата, шукайте себе, займайтеся пошуком, вставайте із ліжок. Ми потрібні цій країні і ця країна потрібна нам. Наша боротьба не закінчена… Ми обов'язково переможемо на усіх фронтах і розбудуємо те, за що загинули і продовжують гинути наші побратими і посестри. Слава Україні!". – сказав спортсмен із Вінниччини.

Як повідомлялося, Роман Кашпур пішов воювати добровольцем у 2016 році у віці 19 років. У 2019 році поблизу Марʼїнки підірвався на міні, втратив кінцівку. Після поранення знайшов себе у спорті. Менш ніж через рік після ампутації переміг в «Іграх героїв». У грудні 2021 року встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.

Після повномасштабного вторгнення знову пішов боронити країну, через пів року повернувся додому у місто Хмільник і зайнявся волонтерством та спортом.

Токійський марафон входить до ешелону найбільш престижних марафонів світу — серії World Marathon Majors. Українську команду цьогоріч підтримує Благодійний фонд "Громадянин", який взяв на себе всі питання по організації поїздки.

За інформацією БФ "Громадянин", до подолання 42 кілометрів марафону у Токіо готувалися два українські ветерани:

  • Роман Кашпур,
  • Юрій Козловський.

Під час підготовки та проведення забігу спортсмени підтримували збір коштів на протезування та реабілітацію тяжкопоранених українських бійців.

Нагадаємо, 29 жовтня, ветеран із Вінниччини Роман Кашпур пробіг на протезі Марафон морської піхоти США. Наступна мета – нью-йоркський марафон.

Раніше повідомлялось, ветеран Роман Кашпур візьме участь у Нью-Йоркському марафоні та Марафоні морської піхоти США. Він має намір пробігти 42-кілометрову дистанцію на протезі двічі упродовж тижня.

Окрім цього повідомлялось, що команда з восьми українських захисників протягла канатом в упорі сидячи чотири вантажівки загальною масою 35 тонн. Їхній результат — 20 метрів за 30,69 секунди. До цього ніхто не брався за таке завдання. Це при тому, що українські військові взяли участь у подібних змаганнях вперше.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: