fbpx
Сьогодні
17:46 13 Бер 2024

Європейський банк реконструкції та розвитку продовжить інвестувати в економіку України, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

Сьогодні, 13 березня, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з Першим Віце-президентом Юргеном Рігтерінком.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

«Від початку повномасштабного вторгнення ЄБРР інвестував уже понад 3 млрд євро в економіку України. Насамперед у підтримку енергетичної безпеки, інфраструктури, сфери продовольства, торгівлі та приватного сектору. Дякую за суттєве збільшення інвестицій в Україну», — зазначив очільник українського Уряду.

Європейського банку реконструкції та розвитку продовжить інвестувати в економіку України

Фото: Урядовий портал

Сторони обговорили пріоритети України в економіці. Зокрема, грантову підтримку малого й середнього бізнесу, розвиток переробки й ОПК, гуманітарне розмінування, «зелену» енергетику.

Представники ЄБРР запевнили, що продовжать підтримувати українську економіку.

Європейського банку реконструкції та розвитку продовжить інвестувати в економіку України

Фото: Урядовий портал

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Укргідроенерго кредит у близько 200 мільйонів євро під державні гарантії на придбання обладнання для Дніпровської та Середньодніпровської ГЕС.

Крім того, НЕК «Укренерго» отримає 150 млн євро кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки ліквідності та стійкості роботи оператора енергосистеми в умовах воєнного стану. Відповідні угоди сьогодні, 15 грудня, підписали Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо та голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: