fbpx
Сьогодні
15:53 15 Гру 2023

"Укренерго" та ЄБРР підписали нову кредитну угоду на 150 млн євро

English version here

Фото: Укренерго

НЕК «Укренерго» отримає 150 млн євро кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки ліквідності та стійкості роботи оператора енергосистеми в умовах воєнного стану. Відповідні угоди сьогодні, 15 грудня, підписали Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо та голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укренерго.

Зазначається, що ці кошти виділені для фінансування Проєкту спеціальної капітальної підтримки та будуть спрямовані на покриття ключових витрат «Укренерго» на збалансування енергосистеми та виконання покладених на компанію державою спеціальних обов'язків.

«Це вагомий внесок наших партнерів у енергетичну та безпеку України. Щиро дякую ЄБРР за ефективну підтримку та рівень довіри до нашої компанії. Вдячний Прем'єр-міністру Денису Шмигалю та Уряду за плідну роботу над посиленням стійкості нашої енергосистеми», – підкреслив Володимир Кудрицький.

Також про те, що Україна залучить від Європейського банку реконструкції та розвитку 150 мільйонів євро для підтримки НЕК "Укренерго" у проходженні опалювального сезону повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Підписали сьогодні (15 грудня — Ред.) відповідні угоди. Це вагомий внесок партнерів в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів", — зазначив Шмигаль.

Окрім цього, прем'єр вказав, що також у співпраці з ЄБРР реалізуються проєкти комплексної відбудови та відновлення магістральних мереж.

"Вдячні Європейському банку реконструкції та розвитку, особисто пані президенту Оділь Рено-Бассо та всім нашим партнерам за підтримку енергетичного сектору України", — додав глава уряду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: