fbpx
Сьогодні
21:47 13 Бер 2024

Перемога України залежить від сили та надійності трансатлантичних зв’язків, – Боррель

Високий представник ЄС Жозеп Боррель подякував США за надання нового пакету військової допомоги для України та зазначив, що перемога Української держави у боротьбі проти російської агресії залежить від сили та надійності трансатлантичних зв'язків.

Таку заяву Жозеп Боррель зробив у Вашингтоні під час зустрічі з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє Рубрика, посилаючись на сайт Європейської служби зовнішніх дій.

«Високий представник ЄС наголосив на необхідності більшої, швидшої та більш стабільної військової допомоги для України. Він подякував США за їх нещодавнє рішення (надати – ред.) додаткову військову допомогу, та підкреслив, що перемога в Україні ґрунтується на продовжені наших потужних трансатлантичних зв'язків», – йдеться у повідомленні.

Головні дипломати ЄС і США також обговорили координацію зусиль із пошуку справедливого та тривалого миру в Україні, включаючи глобальне залучення до міжнародних ініціатив, таких як Українська формула миру.

«Високий представник ЄС підтвердив зобов'язання ЄС надавати довгострокову допомогу для України, яка зараз дорівнює вже 138 мільярдів євро, і буде збільшуватися, та проінформував свого американського колегу про останній розвиток подій на шляху України до членства в ЄС», – зазначається в інформації.

Як повідомлялося, сьогодні посли країн ЄС принципово погодили реформу Європейського фонду миру та створення в його межах спеціального інструменту військової допомоги для України в обсязі 5 мільярдів євро на 2024 рік.

Сполучені Штати вчора оголосили про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на 300 мільйонів доларів. Він включає зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, 155-мм артснаряди, в тому числі фугасні та касетні, а також 105-мм снаряди. Крім того, до пакету входять 84 протитанкові системи, набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для ліквідації перешкод, а також запасні частини для техніки й інше допоміжне обладнання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: