fbpx
Сьогодні
11:59 13 Бер 2024

До Президента звернулися з проханням запровадити механізм протидії сексуальним домаганням в ЗСУ

Ілюстративне зображення з сервісу Pixabay

На сайті Офісу Президента зареєстрували петицію з вимогою впровадити механізм протидії сексуальним домаганням та насильству в ЗСУ та припинити безкарність тих, хто чинить насильство в армії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на петицію, яку створила парамедикиня, ветеранка та очільниця "Жіночого ветеранського руху" Катерина Приймак.

"В арміях різних країн світу існують механізми протидії сексуальним домаганням та насильству за ознакою статі. Сектор безпеки й оборони був і є флагманом просування гендерної політики в усіх сферах життя країни", зауважила вона.

У тексті петиції ексвійськова зазначила, що через брак механізмів протидії домаганням та насильству важко карати кривдників.

"Від сексуальних домагань страждають не лише жінки, але й чоловіки", зауважує авторка документа.

Катерина, з посиланням на дослідження "Невидимий батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні", розповідає, що у ЗСУ були зафіксовані десятки випадків сексуальних домагань й кривдники залишилися не покараними.

"Дослідження показало, що сексуальні домагання можуть стати підставою для звільнення постраждалої із лав ЗСУ – сприяють втраті кваліфікованих кадрів", – зазначає Приймак.

Ветеранка також закликає президента запровадити детальний алгоритм:

  • ідентифікації випадків сексуальних домагань,
  • порядок реагування,
  • а також розслідування та службової перевірки, який розробили громадські організації "Юридична сотня", "Інститут гендерних програм" та "Жіночий ветеранський рух".

"До створення алгоритму долучилася радниця головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань", додала авторка петиції.

Станом на 11.30 13 березня під петицією підписалися 2726 людей.

Нагадаємо, що рух Veteranka запустив подкаст "На рівні" про різні військові спеціальності жінок, які служать на передовій лінії фронту.

Варто додати, що Міністерство оборони України активно розпочало впроваджувати політику гендерної рівності в секторі безпеки й оборони.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: