fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 12 Бер 2024

У ВМС прокоментували знищення пункт управління армії рф на танкері "Механик Погодин"

Фото: Фейсбук / ВМС ЗС України

Напередодні, 11 березня, Повітряні сили ЗСУ в районі Кінбурської коси знищили російський танкер "Механик Погодин", який російські загарбники використовували як пункт управління.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook ВМС ЗСУ.

У ВМС пояснили, що після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють росіяни.

Згодом окупанти розгорнули на судні спостережний пункт для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Танкер використовували для завдавання ударів дронами по Херсонській області.

танкер Погодін

Фото: Фейсбук / ВМС ЗС України

У ВМС додали, що знищення танкера Механик Погодин "не лише завадило загарбникам у реалізації їхніх планів, а й було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права".

танкер Погодін

Фото: Фейсбук / ВМС ЗС України

Як розповідають військові, танкер "Механик Погодин", належав російській компанії VEB — Leasing OJSC, яка була внесена до санкційного списку.

Згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер був заарештований. До літа 2023 року він знаходився на території Херсонського морського порту.

Нагадаємо, що напередодні ми писали, що українські військові завдали удару по командному пункту окупантів, який знаходився на судні.

Окрім того, 4 січня Повітряні сили ЗСУ провели успішну операцію в Криму: в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії  пролунали вибухи, очевидці оприлюднили відео влучань. Тоді знищили командний пункт ворога.

Також Центр стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердив, що 20 вересня минулого року, українські військові завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту рф біля Верхньосадового поблизу тимчасово захопленого Севастополя.

Раніше повідомляла Рубрика, на Донеччині у районі Кліщіївки українські військові зупинили масований бронетанковий штурм російських загарбників, підбивши 16 одиниць техніки ворога.

Крім того, на одному з операційних напрямків снайпер Сил спеціальних операцій (ССО) збив ворожий дрон ZALA. Російський безпілотник став трофеєм для наших військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: