fbpx
Сьогодні
Відео 10:47 12 Бер 2024

Що наразі відбувається у Бєлгородській та Курській областях після прориву кордону рф

Фото: скриншот відео

У вівторок, 12 березня, легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" та Сибірський батальйон прорвали російський кордон. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.

Про це пише Рубрика з посиланням на Телеграм-канали.

Бєлгородська область

Низка російських Telegram-каналів із посиланням на так званих "воєнкорів" повідомляє, що кілька озброєних груп буцімто "намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного і артилерійського вогню" у Бєлгородську область.

Також, за інформацією пабліків, на підході до кордону рф було помічено кілька танків, які здійснювали вогневий вплив під час спроби штурму.

Наразі в прикордонних районах Бєлгородської області триває бій. російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області. Напрямок – н.п. Грайворон.

Роспропагандисти стверджують, що прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області контролюється російськими добровольцями.

Курська область

Разом з тим жителі Курської області повідомляють про стрілецький бій у районі населеного пункту Тьоткіно.

При цьому в соцмережах шириться відео зі звуками автоматних черг, нібито зняте поблизу міста. Мовляв, іде стрілецький бій, поранено двох людей, серед них нібито цивільний.

Також в мережі легіон "Свобода Росії" опублікував відео зі знищенням БТР на території РФ. Як згодом уточнили бійці, це сталося у селі Тьоткіно.

Операції ЛСР та рейди на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

Однак 12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Тим часом у місцевих жителів паніка.

російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов заявив, на території Росії бійці діють як самостійні підрозділи і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: