fbpx
Сьогодні
Фото 22:31 12 Бер 2024

Рішення для відбудови: на Київщині відновили ще один міст, зруйнований росіянами

Фото: фейсбук Мустафи Найєма

У Київській області відбудували зруйнований російськими окупантами міст через річку Жерева. Він з'єднує села Жеревпілля та Розважів у Вишгородському районі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на  голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Найєма.

У чому проблема?

Цей міст зруйнували російські військові після відходу з Київщини у березні 2022 року. Вони загнали на переправу автомобіль "Урал", завантажений боєприпасами, і підірвали.

Наслідки виявилися жахливими — міст був розбитий вщент. Під час робіт з його відбудови неодноразово знаходили вибухонебезпечні предмети.

на Київщині відновили ще один міст

Фото: Служба відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області

Яке рішення?

Відновлений міст через річку Жерева розташований на автомобільній дорозі територіального значення та зʼєднує села Жеревпілля та Розважів.

Це один з шести мостів, які відновлять за кошти Експортно-кредитної агенції уряду Великої Британії (UKEF). Це перший в Україні проєкт з таким видом фінансування будівельних робіт. Надалі цей фінансовий інструмент планують розширити й на інші об'єкти та сфери відновлення.

на Київщині відновили ще один міст

Фото: Служба відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області

Як це працює?

Як повідомляють у Службі відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області, автошлях територіального значення, на якому розташовано міст, є альтернативним маршрутом для громади. Міст завдовжки 36 метрів значно спростить сполучення для місцевих мешканців та забезпечить стабільну роботу транспортної мережі Київщини.

на Київщині відновили ще один міст

Фото: Служба відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області

Які роботи виконано?

  • змонтовано балки;
  • влаштовано монолітну плиту, встановлено деформаційні шви;
  • монолітні тротуари;
  • гідроізоляція;
  • водовідведення;
  • влаштовано два шари асфальтобетону;
  • нанесена розмітка.
на Київщині відновили ще один міст

Фото: Служба відновлення і розвитку інфраструктури у Київській облаті

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Романівці Київської області офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь замість того, який довелося зруйнувати під час повномасштабного вторгнення рф на початку війни.

Також на початку вересня розпочато рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь та відкрито всі чотири смуги для проїзду автотранспорту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: