fbpx
Сьогодні
21:11 11 Бер 2024

У київському парку демонтують радянський бронетранспортер та передадуть ЗСУ: для чого це рішення

У парку Воїнам-інтернаціоналістам, що в Дарницькому районі Києва, демонтують бронетранспортер.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Дарницької райдержадміністрації Миколу Калашника.

У чому проблема?

Робоча група щодо усунення памʼятних обʼєктів, повʼязаних з історією росії та СРСР з публічного простору Києва 19 січня постановила демонтувати бронетранспортер в парку Воїнам-інтернаціоналістам.

Згідно з думкою експертів цей обʼєкт є прикладом пропаганди радянського мілітаризму, а не вшануванням памʼяті українців, полеглих у війні в Афганістані.

 

Яке рішення?

Рішення про демонтаж бронетранспортера було прийнято після перемовин з представниками однієї з військових частин у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ, а згодом передати БРДМ-2 в користування останнім.

Для цього без залучення бюджетного фінансування одиницю техніки буде налаштовано, модернізовано та укомплектовано.

Як це працює?

"Ми маємо максимально ефективно використовувати всі ресурси і якщо ця машина зможе бути корисною на передку чому б цього не забезпечити. До речі, ви знаєте що вона навіть вміє плавати при своїй масі у сім тонн?", – зазначив Микола Калашник.

За його словами після великої Перемоги спецтехніка зможе гордо повернутися на пʼєдестал, а поки на цьому місці залишили інформаційну табличку й горщики для квітів.

пам'ятник воїнам–інтернаціоналістам

Фото: Київзеленбуд Дарницький КП УНЗ

Довідка

Міський парк, що розташований у Дарницькому районі міста Києва вздовж вулиці Архітектора Вербицького. Закладений у 1992 році.

На території парку знаходиться Ольгинська церква, збудована у 1988 році, та пам'ятник воїнам–інтернаціоналістам. Щорічно до пам'ятного меморіалу загиблим військовослужбовцям проводиться урочисте покладання квітів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Львівській області повністю завершили процес декомунізації, що сталося вперше в Україні. Нещодавно там демонтували останній радянський пам'ятник.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: