fbpx
Сьогодні
21:57 10 Бер 2024

Німецька опозиція виступила проти обміну ракетами Taurus з Британією

English version here

Фото: AP

Пропозицію Великої Британії про обмін ракет Taurus на британські Storm Shadow, для надання Україні далекобійного озброєння, німецька опозиція у Бундестазі не підтримує.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на DW.

Заступник голови фракції ХДС/ХСС Йоганн Вадефуль заявив, що необхідно зробити все, щоб запобігти поразці України, до чого належить і постачання "найкращих систем озброєння, а Taurus – це якраз така система".

"Жоден круговий обмін не може замінити її за дальністю, точністю та силою ураження", – зазначив він.

Як повідомлялось, вчора глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що Велика Британія готова допомогти Німеччині, щоб подолати розбіжності та надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Британський міністр відкинув побоювання, що постачання крилатих ракет може призвести до ескалації. Він наголосив, що Британія довіряє українським партнерам, які дотримують слова і не використовують надану їм зброю так, як того не бажають партнери, що її передають. Надана ЗСУ зброя служить "обороні України", підкреслив британський міністр.

"Абсолютно можливо встановити обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, щоб вона жодним чином не сприяла ескалації", – сказав глава британського зовнішньополітичного відомства.

Девід Кемеронзауважив, якщо Німеччина не бажає передавати Україні свої ракети напряму, Лондон готовий використати "кільцевий обмін" – передати Києву більше ракет Storm Shadow і натомість отримати від ФРН ракети Taurus.

"Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами в цьому, як і в усіх інших питаннях, щоб допомогти Україні. Ми готові розглянути всі варіанти, щоб досягти максимального ефекту для України", – заявив Кемерон, додавши, що сторони не розголошуватимуть жодних подробиць.

Раніше про такий варіант писало видання Bloomberg з посиланням на джерела у британському уряді. Там зазначали, що позиція Берліна щодо ракет Taurus "викликає роздратування" в Лондоні.

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

Далекобійні ракети для України

Нагадаємо, раніше Британія та Франція надали Україні далекобійні ракети Storm Shadow та Scalp. Також відомо, що США передали нашим воїнам ракети з дальністю дії до 165 кілометрів. Йдеться про далекобійні ракети ATACMS.

Наразі йдуть дискусії щодо передачі Україні німецьких ракет Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 км. Берлін поки виступає проти, але Україна і союзники закликають канцлера Німеччини Олафа Шольца ухвалити відповідне рішення.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: