fbpx
Сьогодні
22:32 17 Жов 2023

Білий дім підтвердив надання Україні ATACMS

Білий дім офіційно підтвердив, що Україна нещодавно отримала далекобійні ракети ATACMS у модифікації, яка має дальність 165 кілометрів.

Про це заявила представник Ради національної безпеки САШ Едріен Вотсон, повідомляє Рубрика, посилаючись на PAP.

"США нещодавно доставили в Україну ракети ATACMS радіусом дії до 100 миль (близько 165 км – ред.) в рамках нашої постійної підтримки українського народу від жорсткого вторгнення Росії", – заявила Вотсон.

За її словами, США вважають, що ракети ATACMS забезпечать значне збільшення бойових спроможностей України, адже дозволять вражати цілі, розташовані в глибині України, і позбавлять росіян можливості мати "прихисток" на окупованій території.

"Ми сповнені рішучості продовжувати надавати Україні військову допомогу, необхідну їй для досягнення успіху на полі бою і боротьби за свободу і незалежність", – резюмувала Вотсон.

Вона не уточнила, скільки саме ракет і коли Сполучені Штати передали Україні – як і їхнє застосування по аеродромах у тимчасово окупованих Росією Луганську та Бердянську.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

За інформацією Сил спеціальних операцій, внаслідок атаки було знищено дев'ять гелікоптерів росіян, систему протиповітряної оборони, склад боєприпасів і не тільки.

Згодом стало відомо, що у вівторок ЗСУ вперше вдарили ракетами ATACMS по російських військах, які в обмеженій кількості таємно отримала від США. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні.

Зеленський підтвердив застосування ракет ATACMS Україною.

Сьогодні, 17 жовтня, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше продемонстрував запуск ракет ATACMS.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: