fbpx
Сьогодні
13:59 08 Бер 2024

Нацгвардія оприлюднила відео, як відбила штурм ворога у районі Роботиного

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Спецпризначенці "Омега" Нацгвардії відбили черговий штурм російських окупантів в районі Роботиного Запорізької області. Противник влаштував штурм за допомогою танків.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Нацгвардію.

"Епізоди відбиття ворожого ворожого механізованого штурму в районі Роботиного", – йдеться у повідомленні.

Бійці Нацгвардії зустріли ворога щільним вогнем з гранатометів АТ-4 та Мk-19.

"Частина бронетехніки підірвалася на мінах, інша частина знищена дронами", – констатують у Нацгвардії.

Протягом минулої доби українські військові відбили 23 атаки противника на Авдіївському напрямку, утримали позиції та відобразили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку. Авіація вдарила по 11 районах зосередження особового складу супротивника.

Зокрема, як зазначають в Інституті вивчення війни, російські війська нещодавно трохи просунулися на північних околицях Сіньківки. За попередньою інформацією, ЗСУ успішно контратакували поблизу Бердичів (на північний захід від Авдіївки) і "витіснили російські війська з невказаних позицій".

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що за село Іванівське на Бахмутському напрямку точаться важкі бої. Противник атакує населений пункт, тоді як військові Сил оборони героїчно чинять опір та намагаються відкинути противника із зайнятих рубежів.

Як повідомлялось, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що Україна стабілізує лінію фронту та почне готуватися до контрнаступальних дій для перехоплення ініціативи.

А командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку втрат рубежів, районів та позицій немає.

Однак додалася ще одна нова ділянка на Таврійському напрямку фронту, яка стає "гарячою". Мова йде про Оріхівський напрямок.

Загальні ж втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 422 310 військових.

Варто додати, в ISW вважають, що подальші затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, ймовірно, відкладуть українські зусилля з відновлення ініціативи на всьому театрі бойових дій. Нашкодити цьому може і запланована росією нова наступальна операція навесні-влітку цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: