fbpx
Сьогодні
10:59 28 Лют 2024

Головком Британії Радакін: Україна буде змушена оборонятися ще кілька місяців

Головнокомандувач Британії Ентоні Радакін. Фото: Вікіпедія

Навесні українським Силам оборони все ще бракуватиме боєприпасів і "ЗСУ відставатимуть у війні з росією" тому ймовірно Україна зможе розпочати новий контрнаступ у кращому випадку до кінця літа.

Так вважає британський головнокомандувач, адмірал сер Тоні Радакін, пише The Guardian.

Як наголосив головком Британії, треба чекати, поки Захід не погодиться на подальші кроки щодо підтримки України.

Адмірал окремо наголосив на гострій потребі збільшення військової допомоги Україні.

Радакін зауважив, що Україна зіткнулася зі складною ситуацією "через труднощі з боєприпасами" одразу після того, як військова допомога США була припинена. Європа поки що не в змозі заповнити цю прогалину.

Нині серед союзників НАТО тривають розмови про те, "як можна посилити підтримку України".

Однак, як вважає британський головком, реальні заяви та реальна допомога будуть або під час, або напередодні липневого саміту НАТО у Вашингтоні.

"Я думаю, що це скрутне становище, ймовірно, триватиме принаймні протягом наступних кількох місяців", – сказав Радакін.

Він також не виключає, що контрнаступ ЗСУ не почнеться до наступного року.

Варто зауважити, що наш Президент більш оптимістичний за британського адмірала. Український лідер заявив, що не вважає нинішню ситуацію найслабшим моментом для України за період повномасштабного вторгнення російської федерації. Він думає, що від 2024 року буде залежати формат закінчення війни.

Раніше розвідка Британії доповіла, що після захоплення Авдіївки російським окупаційним військам буде потрібен час на переоснащення і відпочинок. Проте вже протягом наступних тижнів загарбники намагатимуться розширити територіальні здобутки.

Своєю чергою 28 лютого в ISW зазначили, що російські загарбники не припиняють наступів навколо Авдіївки, щоб позбавити українські Сили оборони перепочинку та можливості створити міцнішу лінію оборони в безпосередній близькості від нещодавно захопленого міста.

Постачання Україні боєприпасів з ЄС

14 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав, що Євросоюз не зможе надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

Згодом стало відомо, що протягом минулих місяців Європейський Союз значно наростив виробництво боєприпасів та доведе цю спроможність до 1 млн боєприпасів на рік вже у березні поточного року і до 2 млн – у 2025 році.

Як писала Рубрика, на Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які може за кілька тижнів відправити в Україну, якщо отримає фінансування для доставки.

Окрім того, для надання більшої підтримки українській Збройним силам низка європейських країн підтримують чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України за межами Європи.

Варто зауважити, 25 лютого під час форуму "Україна. Рік 2024" міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що на фронті дуже ускладнює роботу те, що половина постачань зброї не приходить в Україну вчасно, у визначені терміни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: