fbpx
Сьогодні
09:34 27 Лют 2024

Маємо бути готові: Макрон заявив про можливість нападу росії на країни НАТО за кілька років

Фото: AFP

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що російська федерація може атакувати країни Північноатлантичного Альянсу в найближчі кілька років, адже про це свідчать дії Москви в останні тижні.

Про це пише ЄП з посиланням на Euractiv.

На неформальному саміті на підтримку України у Парижі 26 лютого Макрон заявив, що росія не повинна і не може виграти цю війну, і що на карту поставлена ​​безпека Європи.

"Я зазначив, що більш-менш усі країни, представлені за цим столом, сказали… що загальний консенсус полягав у тому, що ми повинні бути готові через кілька років до нападу Росії на (ці) країни", наголосив лідер Франції.

Окрім того, Макрон додав, що усі лідери згодні із тим, що не хочуть вступати у війну з "російським народом". Також вони висловили намір і надалі стримувати ескалацію, як це відбувалося після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Видання зазначає, що коментарі Макрона пролунали після того, як військове керівництво європейських країн протягом останніх тижнів все частіше попереджало, що вони вірять у спроби росії атакувати НАТО в найближче десятиліття.

Також французький президент зауважив, що жоден з варіантів, і навіть, що Північноатлантичний союз (НАТО) введе війська для допомоги Україні, не повинен бути виключеним задля досягнення мети. Адже потрібно зробити все необхідне, щоб росія не виграла цю війну. Однак поки що консенсус щодо цього питання відсутній.

Окрім того, результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, минулої доби на фронті відбулося 96 бойових зіткнень. Противник продовжує тиснути на Авдіївському і Мар'їнському напрямках.

Окрім того, 26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. А 19 лютого, останні підрозділи Сил оборони вийшли з позицій на Авдіївському коксохімічному заводі — так завершилася операція з оборони міста, бої за яке тривали з 2014 року.

Своєю чергою командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що українські військові на Авдіївському напрямку посилюють лінію оборони та організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування російських  та завдати їм якнайбільших втрат.

Загалом минулої доби, 26 лютого, Сили оборони ліквідували ще понад 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 411 з половиною тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: