fbpx
Сьогодні
12:24 06 Бер 2024

Вони в неї закопують: Данілов нагадав, що українці не вміють ділитися своєю землею

Фото: Голос Америки

Будь-які розмови про припинення війни мають базуватися на поверненні всіх українських територій та покаранні країни-агресорки росії. Окрім того, російським воєнним злочинцям ніхто і ніколи не пробачить смерть безвинних українських дітей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook секретаря РНБО Олексія Данілова, який прокоментував у своєму дописі заяви про необхідність пошуку компромісів з росією.

"Упереджуючи різного роду "інсайти", експертні прогнози, коментарі "анонімних джерел", які активізувались на черговій хвилі розмов про "необхідність досягнення консенсусу", "припинення вогню", "пошуку мирних шляхів", "початку консультацій і переговорів", хотів би зробити декілька концептуальних зауважень.

Це необхідно для того, щоб протверезити тих, хто занадто і завчасно увірував у "слабкість Заходу", "занепад Америки", "російську міць", "українську втому" та в інші мантри ефірів типу "раши тудей"", наголосив очільник РНБО.

Данілов наголосив, що "Українська формула миру" є документом не загальних декларацій, а практичних реалізацій.

"Якщо хтось досі цього не зрозумів, варто позбутись ілюзій про українську поступливість у цьому питанні й зрозуміти рівень нашої твердості. Російським воєнним злочинцям ніхто і ніколи не вибачить смерть безвинних українських дітей.

Поки не буде справедливого суду і покарання, ніяких контактів з нинішніми кремлівськими покидьками бути не може", − заявив секретар Ради безпеки й оборони.

Данілов також підкреслив, що відновлення територіальної цілісності України є "безумовним і безальтернативним абсолютом української позиції для початку будь-яких пропозицій щодо урегулювання війни".

"В Україні землею не діляться, ми в неї закопуємо тих, хто наважився це перевірити", − наголосив очільник Ради безпеки й оборони.

Він також визнав, що ситуація на фронті важка, а українці втомились від війни. Однак при цьому наголосив, що Україна знайде відповіді на виклики, які виникають, а українці, обираючи між втомою або рабством, завжди оберуть свободу і будуть боротися стільки, скільки буде необхідно.

Данілов вважає, що росії не вдасться деморалізувати й розколоти Україну зсередини, а путін, як завжди, читає не ті підручники історії.

"Зусилля міжнародних посередників, які представляють потужні і могутні країни, необхідно спрямувати не на переконання України, а на повернення Росії до дій у рамках міжнародного права, а крім цього, що зараз більш важливо, на ліквідацію джерел постачання підсанкційних товарів військового призначення на територію тимчасово існуючої РФ", − підсумував секретар РНБО.

Що відомо про перемовини України та росії

Варто зазначити, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення, але зараз вони "на паузі".

Українська влада наголошує, що Україна не повернеться за стіл перемовин, поки Москва не виведе свої війська.

Нещодавно видання The Washington Post повідомило, що українська і російська делегації обговорюють тільки три питання:

  • обмін полоненими й тілами загиблих військових,
  • судноплавство у Чорному морі,
  • повернення депортованих українських дітей.

Як наголосив президент Зеленський 9 листопада, Україні для закінчення гарячої стадії війни потрібне відновлення територіальної цілісності, прав та свобод громадян. Інша стадія війни – це відновлення справедливості.

Окрім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заклики до переговорів з росією та заявив, що Україна не потрапить у цю пастку.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, виступає за справедливе та тривале вирішення війни в Україні, готова знову прийняти на своїй території "мирні переговори" між Росією та Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: