fbpx
Сьогодні
21:43 31 Січ 2024

путіна чекають "приємні" сюрпризи на полі бою в Україні цього року, – Нуланд

Фото: Укрінформ

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд натхненна рішучістю України щодо 2024 року і впевнена, що російський диктатор володимир путін отримає кілька «приємних» сюрпризів на полі бою.

Про це вона заявила на брифінгу в Києві, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Маю сказати, що сьогодні ввечері я залишаю Київ більш натхненною єдністю та рішучістю щодо 2024 року та його абсолютною стратегічною важливістю для України. Я також виходжу з більшої впевненості в тому, що, хоча Україна зміцнює свою оборону, пан Путін отримає кілька «приємних» сюрпризів на полі бою і що Україна досягне дуже серйозних успіхів цього року», – розповіла Нуланд.

Також заступниця державного секретаря США з політичних питань заявила, що Сполучені Штати продовжують надавати Україні нові системи озброєння, такі як легка авіаційна бомба, які вже прямують на фронт. Вона зазначила, що Україна сильніша та витриваліша цієї зими, ніж минулоріч.

«Українські захисники звільнили понад 50% території, яку Росія намагалася захопити після 22 лютого. Ваші захисники завдали величезної шкоди сухопутним військам Путіна та Чорноморському флоту, відтіснивши його кораблі від узбережжя. А це, у свою чергу, сприяло зростанню економіки України від 4% до 5% наприкінці минулого року та цьогоріч – те, чому країни світу повинні позаздрити», – підкреслила Нуланд, відзначивши також відновлення експорту зерна до довоєнного рівня.

Заступниця держсекретаря наголосила, що США продовжують надавати безпекову підтримку Україні в усіх категоріях.

«Це включає нові інвестиції та нові системи озброєння, такі як легка авіабомба (в оригіналі Small Diameter Bomb – ред.), які прямують на фронт, а також підтримувати відновлення оборонно-промислової бази України та нашої власної, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати боротися з тими, хто хоче вкрасти свободу», – повідомила вона.

Нуланд також зазначила, що на зустрічах у Києві вона говорила про зміцнення клімату для міжнародних інвестицій і продовження розбудови українських інституцій для боротьби з корупцією та витіснення тіньової економіки, щоб американські компанії та компанії з усього світу інвестували в Україну.

«Перемога України тут, очевидно, життєво важлива. Це також життєво важливо для свободи та безпеки всіх нас, і ми всі пишаємося тим, що стоїмо поруч з Україною», – сказала дипломат.

Раніше Рубрика повідомляла, що 31 січня з візитом до Києва прибула заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із заступником Державного секретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд. Сторони скоординували спільну роботу перед Багатосторонньою координаційною платформою донорів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: