fbpx
Сьогодні
Фото 12:48 02 Бер 2024

ЗМІ: постачання зброї з КНДР до росії морем, ймовірно, стало на паузу

English version here

Вантажне судно Lady R на військово-морській базі Саймонс-Таун у Південному Африка, 9 грудня 2022 року. Фото: Limewrite via Вікісховище

З початку лютого, дивлячись на доступні супутникові зображення, російські кораблі, пов'язані з торгівлею з КНДР, перестали з'являтися в портах Північної Кореї.

Про це пише портал NK Pro.

Видання проаналізувало дані та повідомило, що росія та Північна Корея розпочали торговельну операцію в серпні 2023 року. Спочатку між портом Расон та російським військовим портом Дунай. Як розповідають, чотири ідентифіковані російські вантажні кораблі з того часу здійснили щонайменше 32 рейси до Північної Кореї.

судно Lady R росія

Фото: Planet Labs, під редакцією NK Pro

На початку лютого російське вантажне судно Lady R вперше за три місяці прибуло в Расон, замінивши інше російське судно "Ангара", яке вирушило в китайський порт для можливих робіт з технічного обслуговування.

судно Lady R

Корабель, що відповідає розмірам і зовнішнім виглядом Lady R, з'явився в порту "Східний" 29 січня, незабаром після виходу з району Владивостока. Того ж дня в порту з'явилася і "Ангара". Фото: Planet Labs, під редакцією NK

Lady R доставило контейнери з Расона до російського порту Східний. І з того часу уся морська операція ніби призупинилася. російські кораблі, пов'язані з торгівлею, перестали з'являтися у портах на доступних супутникових зображеннях.

судно Lady R росія

Фото: Planet Labs, під редакцією NK Pro

судно Lady R росія

Фото: Planet Labs, під редакцією NK Pro

судно Lady R росія

Фото: Planet Labs, під редакцією NK Pro

судно Lady R росія

Фото: Planet Labs, під редакцією NK Pro

NK Pro пише, що незрозуміло, чи це пов'язано це з проблемами виробництва на збройових заводах КНДР чи іншою проблемою. Також не можна виключити, що зброя передається в росію повітряним або залізничним транспортом через спільний сухопутний кордон двох країн.

Що відомо про передачу зброї росії з Північної Кореї

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром в ISW повідомили, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

11 січня, генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

А згодом, 16 лютого він завив, що вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва росіяни застосували під час ракетних обстрілів проти України.

Окрім того, як писали в Bloomberg, ще у жовтні Північна Корея відправила до росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів. Поставки розпочались ще в серпні поточного року.

Своєю чергою керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг зазначив, що росія має чотири мільйони артилерійських снарядів, яких вистачить на рік війни малої інтенсивності.

Варто зазначити, що російські артилеристи і самі скаржаться на погану якість снарядів з Північної Кореї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: