fbpx
Сьогодні
16:35 27 Лют 2024

Опитування Rakuten Viber показало, що за останні два роки понад 90% українців не зверталися по психологічну допомогу 

English version here

Команда Rakuten Viber запитала громадян України, чи зверталися вони з початку повномасштабного вторгнення по психологічну допомогу. Понад 90% респондентів відповіли, що не вдавалися до послуг відповідних спеціалістів. 

Про це інформує Рубрика.

Київ, 26 лютого 2024. Rakuten Viber провів опитування та дізнався, чи зверталися українці по психологічну допомогу за останні два роки. В опитуванні в офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь понад 60 тисяч користувачів.

Результати опитування показали, що тільки 9% українців зверталися по психологічну допомогу: 6% зазначили, що це їм допомогло, інші 3% — не відчули полегшення. Ще 6% респондентів збираються звернутись у майбутньому. 

Водночас переважна більшість опитаних не зверталися і не планують вдаватися до послуг спеціалістів: 39% з них не мають в цьому потреби, ще 11% зазначили, що це занадто дорого. 22% українців впоралися з емоційним навантаженням самостійно, не залучаючи спеціалістів. Решта респондентів (13%) не вірять у користь таких консультацій в цілому. 

На запитання "Чи зверталися ви по психологічну допомогу за останні два роки?" відповіді розподілилися наступним чином:

  • Так, звертався/-лася — допомогло — 6%;
  • Так, звертався/-лася, але не відчув/-ла полегшення — 3%;
  • Не звертався/-лася, але збираюся — 6%;
  • Не звертався/-лася і не збираюсь, не маю потреби — 39%;
  • Не звертався/-лася і не збираюсь — це занадто дорого — 11%;
  • Впорався/-лася самостійно — 22%;
  • Не вірю в користь таких консультацій — 13%.

Примітка: методика дослідження – анонімне онлайн-опитування, n>60 000. Ключова вікова група — 34-45 років, понад 50% респондентів віком до 45.

Довідка

Rakuten Viber – частина японської компанії Rakuten і найпопулярніший в Україні месенджер (встановлений на 98% смартфонів). Під час війни команда Rakuten Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв'язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безплатні текстові повідомлення у Rakuten Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Компанія гарантує своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням. 

Нагадаємо, раніше команда Rakuten Viber запитала громадян України, скільки часу вони проводять у смартфоні протягом дня та як часто гортають стрічку новин. 40% респондентів відповіли, що користуються телефоном 4-6 годин на день.

Також Rakuten Viber провів опитування серед українців і дізнався, який відсоток дітей стикався з булінгом. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: