fbpx
Сьогодні
20:05 04 Чер 2023

Більше половини дітей в Україні стикалися з булінгом: опитування Rakuten Viber. Яке рішення?

English version here

Rakuten Viber провів опитування серед українців і дізнався, який відсоток дітей стикався з булінгом. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь близько 50 тисяч користувачів України.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Результати опитування показали, що більше половини дітей (59%) стикалися з булінгом.

35% опитаних знають, як себе захистити. З іншого боку, 39% респондентів зазначили, що проблема булінгу їм не знайома й вони не вірять, що подібне може статись.

На питання "Чи стикалася ваша дитина з булінгом?" відповіді розподілилися наступним чином:

  • Ні, це навряд чи можливо — 39%
  • Так і дитина знає, як себе захистити — 35%
  •  Так, це періодично стається — 24%

Яке рішення?

Оскільки проблема булінгу залишається актуальною і в онлайні, Rakuten Viber нагадує про корисні функції, які допоможуть підтримувати безпечне середовище спілкування для дитини:

  • Блокування контакту: якщо якийсь контакт повсякчас пише агресивні повідомлення, які обурюють дитину, його можна заблокувати.

Як заблокувати контакт у Viber: відкрийте Viber на телефоні → натисніть "Чати" → виберіть потрібний чат → натисніть значок інформації (Android) або назву чату (iOS) → натисніть "Інформація про чат і параметри" → оберіть "Блокувати цей контакт"

  • Перегляд і керування запитами на повідомлення від невідомих користувачів: якщо ви не хочете отримувати повідомлення від незнайомців, ви можете увімкнути функцію, яка дозволить фільтрувати подібні запити.

Як увімкнути: натисніть на символ у вигляді трьох крапок "Додатково" справа внизу → "Параметри" → "Конфіденційність" → Поставте прапорець навпроти "Запити на повідомлення".

Що ще працює?

Крім технічних порад, варто також памʼятати про базові кроки, що допоможуть боротися з булінгом у мережі:

  • не ігноруйте нападки — кібербулінг не є нормою, агресор має понести відповідальність;
  • памʼятайте про налаштування приватності в соціальних мережах та месенджерах;
  • не поширюйте особисті дані без необхідності та не ділиться фото з незнайомцями в мережі;
  • кожна соціальна платформа має форми оскарження контенту й переслідує ціль блокувати подібні повідомлення задля збереження "інформаційної гігієни" — варто користуватися ними у разі нападків;
  • навчіть дитину не залишатися наодинці з проблемою — завжди можна звернутися за підтримкою дорослих: батьків, вчителів, родичів, шкільного психолога тощо.

Нагадаєм, Рубрика писала, як та чому цькують українських журналістів та що робити, аби захистити свої персональні дані.

Також Рубрика повідомляла, що Rakuten Viber провів опитування українців, чи задоволені вони освітнім процесом у школі в цьому році. Більше половини респондентів (57%) відповіли, що цей рік тяжко назвати навчальним. Однак кожен четвертий українець радий, що війна не стала на заваді навчанню.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: