fbpx
Сьогодні
15:34 27 Лют 2024

Міноборони: над створенням застосунку для військових "Армія+" працює понад 100 спеціалістів

Фото: З відкритих джерел

Чотири окремі команди по 25-30 людей працюють над створенням застосунку для військових "Армія+".

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерині Черногоренко в інтерв'ю ЕП.

"Це чотири окремі команди, які працюють над різними функціональностями. Приблизно 25-30 людей, які працюють над різними напрямками. Загалом, це понад 100 людей", – зазначила чиновниця.

Зі слів заступниці, пріоритетом команди Міноборони є людиноцентричність.

"Перша функціональність, навколо якої будуть народжуватися всі інші сервіси – це військове ID. Це електронне посвідчення військового, яке також буде ключем до цифрової зброї, зокрема систем ситуаційної обізнаності, додаткових розвідданих для виконання бойових завдань.

Наступним важливим функціоналом застосунку буде електронний рапорт. Будь-яке звернення до свого командира, яке проводиться через паперову заяву і направляється на розгляд, займає багато часу. Ми хочемо, щоб електронний рапорт можна було зробити кількома кліками – не просто відправити рапорт командиру, а й контролювати зворотний зв'язок щодо нього.

Далі – база знань, щоб військовослужбовці могли звернутися до народженого війною інтелектуального надбання. Також це система зворотного зв'язку: військовослужбовець зможе сформувати і відправити через "Армію+" будь-який типовий або індивідуальний запит", поясниала вона.

Окрім того, зі слів чиновниці, для належного рівня захисту інформації розробники наслідують принцип роботи таких державних додатків, як "Дія" та "Мрія".

"Крім того, ми маємо кілька нових засобів захисту інформації, які скоро анонсуємо. Оскільки ми працюємо з інформацією про військовослужбовців, то будемо мінімізовувати всі вразливості, які зможемо передбачити", додала вона.

Черногоренко наголосила, що міністерство планує підсилювати команду, оскільки часу до анонсованого релізу влітку 2024 року залишилось небагато.

Нагадаємо, раніше ми писали, що команда IT-фахівців Міністерства оборони розробляє мобільний застосунок Армія+, у якому будуть доступні документи та послуги для військових.

"Міноборони створює застосунок для військових. Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу – заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення – оцифрувати максимально все", – зазначив Міністр оборони України Рустєм Умєров.

У застосунку Армія+ будуть: 

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби
  • форми зворотного зв'язку – для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних
  • навчальні онлайн курси для саморозвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: