fbpx
Сьогодні
11:57 26 Лют 2024

СБУ на Львівщині викрила подружжя, яке готувало ракетний удар по електростанції

Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України заявили про викриття подружжя, яке на завдання російської ФСБ займалося підготовкою ракетного удару росіян по енергетичній інфраструктурі у Львівській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає Рубрика.

За даними слідства, серед головних цілей фігурантів були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину області.

Як установили правоохоронці, завдання російських спецслужб виконувало місцеве подружжя.

Основним фігурантом виявився чоловік, який із 2023 року відбуває покарання в місцевій колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Його дистанційно завербували співробітники ФСБ.

Фігурант спілкувався з росіянами в анонімному чаті, де ув'язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання. До співпраці з рф він залучив свою дружину на волі.

На прохання чоловіка жінка мала знайти потрібні енергооб'єкти та сфотографувати їх із прив'язкою до місцевості.

Окупанти обіцяли профінансувати "всі поточні витрати" своїх поплічників, пов'язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також перерахувати грошову винагороду.

За даними СБУ, у разі отримання розвідінформації росія планувала використати її для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. Але фігурантів своєчасно викрили.

Під час обшуку в камері російського агента вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 та ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також правоохоронці планують повідомити про підозру в державній зраді жінці. Триває розслідування.

Як повідомляла Рубрика, у Дніпрі правоохоронці Служби безпеки України затримали агента ФСБ, який перевдягаючись у форму українських воїнів шпигував за переміщенням новітньої військової техніки та озброєння Сил оборони, а також передавав координати розташування критичної інфраструктури міста та ППО.

Окрім того, у Полтаві правоохоронці Служби безпеки України затримали лідера фейкового "народовладдя". Він закликав до захоплення урядових установ України.

Також СБУ під Миколаєвом розкрила одну із найбільших мереж агентів рфДо неї входило 13 інформаторів.

Нагадаємо, в Україні громадян, які працювали у незаконних органах, утворених російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях нашої держави, хочуть позбавити пенсій.

А також СБУ затримала агента спецслужб рф, який установив вебкамери поблизу Миколаївського морського порту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: