fbpx
Сьогодні
Фото 16:39 18 Тра 2023

СБУ в Полтаві затримала лідера "народовладдя":закликав до захоплення держвлади

Фото: ssu.gov.ua

У Полтаві правоохоронці Служби безпеки України затримали лідера фейкового "народовладдя". Він закликав до захоплення урядових установ України.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зазначається, що затриманий планував створити псевдодержавне утворення на території обласного центру. Незаконну інституцію зловмисник назвав "радою територіальної громади" й навіть замовив печатку для псевдоустанов.

"На власній сторінці у Фейсбук він закликав громадян приєднуватися до його "об'єднання» і створювати нові "громади" для насильницького захоплення державної влади в Україні. Своїм "послідовникам" фігурант обіцяв "посади" у складі фейкової установи", – пише пресслужба.

В своїх записаних відеокоментарях затриманий повторював кремлівські наративи, в яких збройну агресію росії називав "громадянською війною в Україні".

"Також зловмисник публічно заперечував чинний конституційний лад України", – додає пресслужба.

Затриманому було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;
  • ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

"Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників незаконної діяльності", – відзначає СБУ.

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Довідка

Нагадаємо, Рубрика писала про те, що співробітники СБУ заблокували онлайн-камери та встановили блогерів, які оприлюднили роботу ППО.

Також, правоохоронці СБУ викрили та затримали блогера, який викладав у ТікТоку дані про пересування Сил оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: