fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:22 02 Тра 2024

У столиці створили найбільший в Україні мурал з зображенням Залужного

У Святошинському районі Києва створили найбільший в країні стінопис із зображенням українського воєначальника, колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це пише Рубрика, посилаючись на facebook керівниці проєкту Євгенії Фуллен.

Як розповідають у дописі, мурал генерала, Героя України, головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного зʼявився у Києві за адресою вул. Котельникова, 51.

"Валерій Залужний для мене особисто – символ незламності українського духу! Попри надскладні часи та війну, він надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну", – зазначила Євгенія Фуллен.

Мурал Залужного

Стінопис встановив рекорд, ставши найбільшим муралом воєначальника в Україні. Його розмір сягає понад 120 кв. м.

Зазначають, що керівниками проєкту стали Євгенія Фуллен та Георгій Козлов, головний митець муралу – Євгеній Кучер (Самий Кучерявий). На створення стінопису пішло лише 13 годин.

Художник Євгеній Кучер зауважив, що внесок Залужного у збереження і розвиток культури більший, ніж можна зараз усвідомити.

Мурал Залужного

"Суспільство має знати актуальну історію, яка проходить повз молодь і не тільки. Мистецтво несе великий вплив на розвиток культури та настрої в соціумі. Як частина цієї течії, я відчуваю обов'язок висвітлювати важливе.

Озвучувати й показувати голос з вулиць. Попри те, що в Україні стріт-арт культуру недооцінюють, я вважаю, що саме вона задає напрямок течії для роздумів", – додав Самий Кучерявий.

Відставка Валерія Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

А вже 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив на посаду посла України у Великій Британії кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Глава держави зазначив, що Залужний сам побажав працювати на дипломатичному напрямку.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: