fbpx
Сьогодні
17:25 25 Лют 2024

В Україні минулоріч виявили 47 агентурних мереж, які працювали на спецслужби рф

English version here

фото: Сайт СБУ

Українські правоохоронці за минулий рік виявили 47 російських агентурних мереж. Їхні члени готували диверсії та ракетні удари по Україні за вказівкою російських спецслужб.

Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк під час конференції "Україна. Рік 2024", інформує Рубрика.

Загалом від початку повномасштабної війни у межах цієї роботи затримали 2 тисячі державних зрадників. За словами Малюка, нині СБУ шукає не одноосібних злочинців, а використовує отриманий досвід у боротьбі з організованою злочинністю.

Найбільша агентурна мережа, яку вдалося викрити, була в Миколаївській області. До неї, каже Малюк, належали 13 людей.

Очільник СБУ також розповів, що в межах контррозвідувальних заходів викрили й затримали агентурну мережу, яка діяла в Дніпрі й коригувала ракетні обстріли міста. За наведенням її членів, росіяни влучили ракетою у багатоповерхівку Дніпра. Тоді загинуло 44 людини, зокрема 5 дітей. Нині російські агенти дають викривальні свідчення.

Агентурні мережі також працюють і для шпигунства за представниками силових структур. Так, СБУ виявила 7 шкідливих програмних закладок у телефонах українських військових.

Діяльність російських шпигунів

Зауважимо, що в країнах Європи продовжує активно діяти російська шпигунська мережа.

Як повідомляла Рубрика, щонайменше 38 російських дипломатів, які можуть шпигувати під прикриттям у країнах Північної Європи ідентифікували журналісти під час розслідування.

Крім того, головне управління розвідки Міноборони здобуло список співробітників ФСБ Росії, які беруть участь у злочинній діяльності країни-агресора на території Європи.

А Швейцарія стала осередком для п'ятої частини російських шпигунів, які діють у Європі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: