fbpx
Сьогодні
10:18 13 Лют 2024

Українська розвідка дізналась, де окупанти закуповують Starlink та його вартість

English version here

Фото: Satcube.com

Термінали супутникового інтернету Starlink російські окупанти закуповують в арабських країнах, при чому вартість одного складає 200 тисяч рублів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ГУР.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: держава-агресор росія закуповує засоби зв'язку, зокрема й термінали супутникового інтернету Starlink, для використання у війні в арабських країнах", наголосили розвідники.

Як зазначили у розвідці, у свіжому радіоперехопленні російські окупанти обговорюють відповідні можливості придбання термінала супутникового зв'язку Starlink.

Як розповів одним з окупантів у перехопленій розмові, "араби привозять все: дроти, вайфай, роутер…", а вартість закупівлі пристрою Starlink становить 200 тисяч рублів (близько 60 тисяч гривень чи 2 тисячі доларів, – ред.).

Що відомо про появу Starlink в російських загарбників на фронті

Нагадаємо, в американському виданні Defense One нещодавно повідомили, що росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях. За словами одного з анонімних джерел видання, українські війська вперше зафіксували використання Росією на передовій супутникового зв'язку кілька місяців тому.

Згодом ГУР Міноборони України підтвердили використання російськими загарбниками на фронті систем супутникового зв'язку Starlink. Як зазначили розвідники, радіоперехоплення розмови окупантів свідчить про встановлення терміналів Starlink, наприклад, у підрозділах 83-ї ОДШБр ЗС РФ, які діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Днем раніше власник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що пристрої росії не продавалися.

"У ряді хибних новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано Росії", – заявив Маск.

Наразі ЗСУ працюють над нейтралізацією загрози з боку Starlink на фронті.

Окрім того, у ГУР додали, що російські військові незаконно отримують супутникові термінали Starlink із третіх країн і збільшують їхнє використання на лінії фронту з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: