fbpx
Сьогодні
20:27 24 Лют 2024

Канада виділяє на відбудову Україні 130 млн доларів

English version here

Канада виділить Україні 169 мільйонів канадських доларів (близько 130 мільйонів доларів США) на кілька програм відбудови та розвитку.

Про це оголосили в офісі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо під час його візиту до Києва, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

Зазначається, що 75 мільйонів канадських доларів (більше 57 млн дол. США) Канада направить на допомогу із розбудови миру й безпеки, зокрема розмінування, кіберпідтримку та розвідувальну допомогу.

Ще 15 мільйонів канадських доларів (близько 11,5 млн дол. США) буде використано на добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Окрім цього, майже 17 млн дол. США буде виділено на надання гуманітарної допомоги, 30 млн дол. США – на допомогу з розвитку і ще майже 14 млн дол. США – на різноманітну стабілізаційну допомогу, зокрема зменшення загроз від хімічної зброї, протидію дезінформації й низку інших проєктів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який перебуває в нашій країні з візитом. Під час зустрічі лідери підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою.

Що відомо про допомогу Канади

Попри те, що Канада розташована далеко від України, американська країна разом з США підтримала українців у загарбницькій війні, яку розв'язала росія.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд доларів фінансової допомоги Україні, включно з 2,4 млрд доларів військової підтримки.

Як повідомлялось, у межах військового пакету допомоги Канада планує передати Україні 800 безпілотників SkyRanger R70 на загальну вартість 95 млн доларів.

Нагадаємо, 14 лютого стало відомо, що Канада виділить 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на оборону України.

Зокрема, країна надавала танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси. Окрім того, 200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені.

Українські військові також вже отримали партію новітніх броньованих автомобілів.

З моменту незаконної окупації Криму росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб.

А наприкінці жовтня представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: