fbpx
Сьогодні
20:22 22 Лют 2024

Зеленський провів масштабну зустріч з іноземними дипломатами: визначив 3 задачі на 2024 рік

Фото: Ілюстративне / Офіс Президента

22 лютого президент Володимир Зеленський провів масштабну зустріч з дипломатами, представниками держав та міжнародних організацій, під час якої обговорили подальшу співпрацю та допомогу Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал президента.

"24-й рік – особливий, бо саме в цей рік ми маємо зробити якнайбільше з погляду нашої здатності завершити цю війну згідно з фундаментальними основами міжнародного права. Відповідно, на цей рік ми маємо кілька абсолютно конкретних завдань", – сказав президент.

Під час зустрічі з послами обговорили три основних питання:

  • Перше – це захист людей в Україні від російського терору. Зеленський подякував партнерам, які надають Україні оборонну, макрофінансову та гуманітарну підтримку.

"Особливо я вдячний за програми довготривалої підтримки – і оборонної, і фінансової", – розповів Зеленський.

  • Друге – президент нагадав про Формулу миру, яка здатна відновити повну силу міжнародного права, порушеного Росією. За його словами, вона здатна принести справжній, чесний та зрозумілий кожному народу мир. Було обговорено і питання повернути додому, в Україну, людей – дітей і дорослих, які депортовані в росію, українських полонених та українських політичних бранців.
  • Третє – це співпраця світу над тим, щоб росії не вдавалося обходити санкції світу.

"Цей рік повинен додати Україні, кожній із наших держав та нашій співпраці більше сили й більше принципових кроків. Україна запрошує всі поважні держави та компанії до оборонної співпраці. Маємо спільно працювати над тим, щоб Росії не вдавалося обходити санкції світу. І ще один аспект – це російські активи. Що швидше вони будуть конфісковані, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права", – підкреслив Глава держави.

Раніше повідомляли, що у неділю, 25 лютого, відбудеться форум "Україна. Рік 2024". На ньому проведе пресконференцію президент Володимир Зеленський.

Основні теми:

  • досягнення українських цілей у війні,
  • розвиток Сил оборони й безпеки України,
  • робота українського оборонно-промислового комплексу,
  • забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків,
  • реалізація Української формули миру,
  • гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: