fbpx
Сьогодні
Відео, фото 13:20 22 Лют 2024

Зеленський дав інтерв’ю Fox News: рік був складним, але ЗСУ зробили хорошу роботу

English version here

Президент України Володимир Зеленський напередодні другої річниці війни дав інтерв'ю американському телеканалу Fox News. Повна версія його вийде в ніч з четверга на пʼятницю за київським часом.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Fox News.

Журналіст обговорив із Зеленським:

  • річницю війни,
  • дебати в Конгресі стосовно надання допомоги Україні,
  • останні події на фронті.

Як зазначається, Баєр є автором вже кількох інтерв'ю із Зеленським, останнє з яких відбулося у грудні.

Також говорили про ситуацію з виведенням українських військ із ключового місця битви Авдіївки на сході країни минулого тижня, що може створити передумови для наступу Росії, в той час, коли війна наближається до своєї другої річниці.

Ця бесіда відбулася з провідним політичним ведучим Fox News Бретом Баєром на відстані менш ніж за два з половиною кілометри від російських позицій.

"За ці два роки вони (росіяни – ред.) окупували Харківську область, зараз ми перебуваємо в цьому регіоні", – сказав Зеленський в інтерв'ю, прев'ю до якого опублікував телеканал.

Фото: foxnews

Президент додав:

"Ми розблокували Чорне море, тепер у нас є зернові маршрути тощо, ми знищили багато кораблів російського флоту… Це ми зробили впродовж двох років. Так, останній рік був для нас здебільшого складним, але… те, що було зроблено, я вважаю хорошою роботою".

Зеленський, виступаючи під звуки артилерійських пострілів, похвалив роботу ЗСУ та їхні успіхи на противагу єдиному досягненню росії – взяттю Авдіївки, що стало найбільшою перемогою за дев'ять місяців для Москви, зазначає Fox News.

Також Президент висловив своє розчарування "бюрократією" як перешкодою для отримання необхідної підтримки для України, а також браком технологій і зброї. Під час розмови з Баєром він наголосив, що "час – це гроші".

Зеленський також наполягав на необхідності поставок від таких союзників, як США, розуміючи, що підтримка боротьби України в Конгресі слабшає, передає Fox News.

"Ми повинні вижити. Ми повинні знайти якісь паралельні кроки або правила, але… ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення. Без неї… у нас буде все більше і більше таких героїчних хлопців, які будуть в лікарнях, тому що якщо у вас немає реального щита, який захищає, і потужної артилерії… ви будете втрачати людей", – сказав Зеленський.

Журналіст побував із Зеленським на військовому брифінгу та врученні медалей військовим, відвідав госпіталізованих солдатів, які дістали поранення в бою.

Довідка

Інтерв'ю вийде у програмі Брета Баєра "Спеціальний репортаж" у четвер о 18:00 за східноамериканським часом (в п'ятницю о 1:00 за Києвом). Це стало першим інтерв'ю з українським Президентом на лінії фронту від початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю телеканалу Tg1. Говорив зокрема про ситуацію на фронті, про окуповані території, про підтримку Сполучених Штатів в разі зміни влади у США.

Телеканал процитувало його зі словами про "патову ситуацію на фронті". Речник Президента згодом зауважив, що про це в інтерв'ю не йшлося.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: