fbpx
Сьогодні
Фото 14:59 19 Лют 2024

Президент приїхав на передову Куп'янського напрямку: деталі

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський 19 лютого приїхав на передову Куп'янського напрямку. Зокрема, він нагородив військових, що боронять Україну на цій ділянці фронту.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сайт президента.

"Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Харківщину побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп'янська", – йдеться в повідомленні

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Зокрема, Зеленський заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на відповідній ділянці фронту та взаємодію із суміжними підрозділами Сил оборони.

"Комбриг також розповів президентові про досвід застосування дронів різних типів у зоні відповідальності та про особливості боротьби з ворожими БпЛА за допомогою систем РЕБ. Окремо обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів", – додали на сайті президента.

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими та нагородив захисників, які відзначилися під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

"Радий бути сьогодні тут – побачити вас, привітати, бути вдячним від усіх українців, від усієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім'ї, незалежність, наш суверенітет. Впевнений у вас. Бажаю вам здоров'я, берегти себе та своїх побратимів. Це дуже важливо. Бажаю всім вам перемоги", – сказав він.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Зокрема, Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" полковнику Олегу Апостолу, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ.

Володимир Зеленський також вручив відзнаку президента "Хрест бойових заслуг" полковнику Олександру Луценку.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Крім того, захисники отримали з рук Президента ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та "За мужність" ІІ–ІІІ ступенів.

Задля безпеки воїнів частину нагород Володимир Зеленський передав командирам для вручення за місцем несення служби.

Ситуація на фронті

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника.

Також на східному напрямку нашою протиповітряною обороною знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та один розвідувальний БпЛА "Орлан-10".

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по:

  • 1 району зосередження особового складу,
  • 3 пунктах управління,
  • 2 складах боєприпасів противника.

Ворог намагається атакувати на Лиманському Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Загалом на фронті впродовж доби відбулося 80 бойових зіткнень.

На Куп'янському напрямку захисниками відбито 2 атаки в районі Табаївки Харківської області.

Загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 403720 солдатів. 

Попередній приїзд Зеленського на фронт

Нагадаємо, 4 лютого президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції у селі Роботине Запорізької області.

Також глава держави Володимир Зеленський 4 лютого провів нараду з фронту в Запорізькій області. Також він побував на позиціях ЗСУ у районі Роботино.

Окрім того, Володимир Зеленський побував з робочим візитом у Дніпропетровській області у неділю, 4 лютого. Там він відвідав розташування ПВК "Схід", де обговорив із повітряним командуванням захист населених пунктів та інфраструктури від ударів з повітря.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: