fbpx
Сьогодні
12:59 05 Лют 2024

В Офісі Президента пояснили перекладені слова Зеленського про нібито "патову ситуацію на фронті"

Фото: Офіс Президента

Глава держави Володимир Зеленський дав інтерв'ю італійському телеканалу, який процитував його зі словами про "патову ситуацію на фронті". Речник Президента говорить, що про це в інтерв'ю не йшлося.

Італійський телеканал RAI повідомив, що Зеленський визнав "патову ситуацію на місці" та потребу у сучасних технічних засобах.

"Що стосується війни на землі, то ситуація зайшла в глухий кут, це факт, тому що були затримки в обладнанні, а затримки означають помилки", — цитує RAI слова Зеленського.

Після того, як ця новина розійшлася українськими ЗМІ, речник Зеленського Сергій Никифоров заявив, що в інтерв'ю RAI про начебто "патову" ситуацію на фронті не йшлося.

"Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний "зерновий коридор", а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні. Це не дає права описувати загалом ситуацію на фронті як "патову"", — пояснив Никифоров.

Речник президента також опублікував оригінал відповіді Зеленського:

"Що стосується сухопутної лінії, ви праві — і там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки — це і є прорахунок".

Водночас Никифоров звернувся до українських журналістів із закликом:

"Уважніше добирати слова, щоб не підтримувати деструктивні наративи".

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю телеканалу Tg1. Говорив зокрема про ситуацію на фронті, про окуповані території, про підтримку Сполучених Штатів в разі зміни влади у США.

Також глава держави Володимир Зеленський заявив, що розмірковує про зміну низки керівних осіб у країні.

Поїздка Президента на Запоріжжя та Дніпропетровщину

Президент України Володимир Зеленський приїхав на позиції українських військових у районі Роботиного, що на Запорізькому напрямку 4 лютого.

Село було звільнено від окупантів у серпні 2023 року.

Зазначимо, незважаючи на звільнення, російські війська постійно атакують позиції українських сил у районі Роботино Запорізької області, намагаючись повернути село під свій контроль. Остання доба не була винятком – ЗСУ відбили одну атаку ворога.

Росіяни також обстрілювали населений пункт Роботине в Запорізькій області, коли там перебував президент Володимир Зеленський.

Глава держави Володимир Зеленський 4 лютого провів нараду з фронту в Запорізькій області. Також він побував на позиціях ЗСУ у районі Роботино.

Президент Володимир Зеленський також побував з робочим візитом у Дніпропетровській області у неділю, 4 лютого. Там він відвідав  Повітряне командування "Схід"

Окрім того, глава держави Володимир Зеленський ввечері неділі, 4 лютого, прибув з робочим візитом до Кривого Рогу. Там президент провів нараду щодо захисту енергетичної інфраструктури.

Під час робочого візиту на Дніпропетровщину Президент Володимир Зеленський ознайомився з будівництвом водогону, який має забезпечити жителів Кривого Рогу та прилеглих районів водопостачанням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: