fbpx
Сьогодні
16:54 22 Лют 2024

Британія заявила про надання нового пакету допомоги Україні: ракети Brimstone і не тільки

English version here

Фото: З відкритих джерел

22 лютого Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, зокрема Сили оборони отримають протитанкову зброю.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, повідомляє The Guardian.

"Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 протитанкових ракет "Брімстоун" як подальше посилення захисту України", зазначив очільник британського оборонного відомства.

Як зауважив Шаппс, ці ракети раніше мали значний вплив на поле бою, зокрема в одному випадку змусили російські війська відмовитися та відступити під час спроби переправи через річку.

Також він додав, що Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військ разом з іншими союзниками, додавши, що разом вони проведуть навчання ще 10 000 осіб у першій половині 2024 року.

Як писала Рубрика, для України Велика Британія замовить тисячі FPV-безпілотників, зокрема від британських виробників.

Допомога інших країн-партнерів останнього тижня

Нагадаємо, що 22 лютого стало відомо, що Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 250 млн доларів.

Окрім того, Данія закликала партнерів збільшити постачання зброї Україні та сама вирішила передати на потреби ЗС всю артилерію, яку має в запасі.

Також 22 лютого стало відомо, що Канада приєднається до ініціативи Чехії й виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США) на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО. Також Оттава досі вивчає, наскільки корисними будуть для України списані авіаракети CRV7 та як безпечно транспортувати їх.

Варто нагадати, що президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за кордоном сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які могла б доставити в Україну.

До того ж у межах військового пакету допомоги Канада планує передати Україні 800 безпілотників SkyRanger R70 на загальну вартість 95 млн доларів.

20 лютого Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги для України. До нього, серед іншого, увійдуть бойові катери.

А ще "Українська бронетехніка" нарощує постачання 122 мм осколково-фугасних артилерійських пострілів. Сьогодні, 19 лютого в Україну доставлено тисячі нових пострілів для потреб ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: