fbpx
Сьогодні
20:30 20 Лют 2024

Україна планує відкрити новий експортний маршрут Дунаєм через ситуацію на польському кордоні, – Кубраков

English version here

фото: AP

Українська влада планує додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай, щоб збільшити свій експорт до довоєнного рівня.

Як передає Рубрика, про це в інтерв'ю Bloomberg заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«У наші плани на цей рік входить зняття всіх штучних перешкод для експортерів і ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики. Ми плануємо контейнерні перевезення по верхньому Дунаю», – сказав він, додавши, що цей шлях через Румунію «більш передбачуваний, ніж ситуація на польському кордоні».

За словами Кубракова, планується, що новий маршрут із перевезення продукції буде проходити з українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та портів у Німеччини, що розташовані на Дунаю.

Він додав, що хоча багато експортерів надають перевагу транспортуванню через Чорне море, оскільки воно дешевше, обсяги через Дунай все ще становлять 1,2-1,8 млн тонн на місяць.

«Це точно не погроза для польських фермерів, оскільки ми перевозимо не лише аграрну продукцію, а й автозапчастини для німецьких автовиробників, продукти переробки, які не спрямовуються до Польщі. Блокування кордону означає мільярдні втрати як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу», – сказав міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 20 лютого польські протестувальники  розпочали більш жорстке обмеження руху поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. У деяких з них блокують не лише рух вантажівок.

Міністерство закордонних справ України закликало польську владу надати правову оцінку діям учасників акцій протесту, забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики.

Протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути продовжений ще на місяць – до квітня. Про це заявив лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров.

Своєю чергою, 20 лютого українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика". Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: