fbpx
Сьогодні
12:59 31 Гру 2023

У Чорному морі експорт українським коридором виріс майже вдвічі

English version here

Експорт продукції тимчасовим коридором, який запровадила Україна, наприкінці грудня становить близько 13 млн тонн продукції, на початку грудня цей показник сягав 7 млн тонн.

Про це інформує перший віцепремʼєр Олександр Кубраков у X (Twitter), пише Рубрика.

Як повідомив віцепремʼєр, із серпня 2023 року, через українські порти було експортовано 13 млн продукції 400 суднами у 24 різні країни світу.

Українські порти прийняли на завантаження 430 суден.

Нагадаємо, 4 грудня 2023 року Олександр Кубраков заявляв, що з весни 2023 року через Українські порти експортували 7 млн тонн продукції на 200 кораблях, 5 млн тонн продукції з яких становив український агроекспорт.

Що відомо про "гуманітарний коридор" у Чорному морі

У серпні Україна оголосила про "гуманітарний коридор", щоб звільнити кораблі, що прямують до африканських та азійських ринків, і щоб обійти фактичну блокаду росії після того, як Москва відмовилася від угоди, яка гарантувала її експорт під час війни.

ВМС ЗСУ повідомили про відкриття тимчасового коридору, яким можуть скористатися всі цивільні судна, зокрема ті, які перебувають у портах Одеси.

Окрім того, український Уряд створив новий механізм страхування суден від воєнних ризиків, який дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують з чи до нашої країни морем.

Станом на початок грудня Україна за час роботи тимчасового морського коридору експортувала майже 700 тисяч тонн зерна переважно в країни Європи та Африки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: