fbpx
Сьогодні
11:06 20 Лют 2024

Шимоніте з нагоди пам’яті Небесної сотні закликала довести, що росія не має впливу в ЄС та НАТО

Фото: Вікіпедія

У День пам'яті Героїв Небесної сотні прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте закликала озброїти Україну та довести, що російська федерація не має впливу на рішення Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter (X) Шимоніте.

У своєму дописі очільниця литовського уряду нагадала. що Україна сьогодні згадує Небесну Сотню.

"У цей день Україна вшановує Небесну Сотню – героїв Революції Гідності, які віддали своє життя за демократичну Україну та право нації обирати власне майбутнє.

Вони протистояли спробі затягнути свою країну в морок "сфери впливу" Росії, що в методичці Кремля означає ліцензію на підкорення, вбивства і тортури", – написала Шимоніте.

Як наголосила литовська прем'єрка, через 10 років незмінним лишається те, що росія не має права вето на рішення українського народу.

"Росія також не має права голосу в рішеннях ЄС і НАТО. Озброймо, Україну зараз, щоб нарешті донести це повідомлення", – заявила очільниця литовського уряду.

Як писала Рубрика, 20 лютого, згідно з Указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні", в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні та зазначив, що спроби знищити українців й нашу незалежність тривають, але ми й далі стоїмо.

Нагадаємо, що 19 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських колег докласти всіх можливих зусиль для невідкладного збільшення постачання артилерійських снарядів до України. Зокрема скасовувати експортні контракти та направити все наявне європейське виробництво на потреби українського фронту та європейської оборони.

А на Мюнхенській безпековій конференції Данія закликала Європу не ховатися за проблемами виробництва у постачанні зброї в Україну.

Очільниця уряду Данії Фредеріксен, виступаючи на панельній дискусії за участі лідерів 5 європейських держав, звернулася до колег із закликом передати до ЗСУ ту зброю, яка є в розпорядженні їхніх збройних сил, оскільки в Україні вона потрібніша.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: