fbpx
Сьогодні
21:43 19 Лют 2024

На підконтрольну територію України з окупованого лівобережжя Херсонщини повернули ще 5 дітей

English version here

На підконтрольну територію України з окупованого лівобережжя Херсонщини вдалося повернути 14-річну дівчинку-сироту та чотирьох інших дітей з їхніми батьками.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Він зазначив, що 14-річна дівчинка жила з бабусею-опікункою, але та померла, і дитина залишилася сама в окупації.

«Важко уявити, що переживала й відчувала дівчина. Але сьогодні вона на вільній українській землі. Де про неї подбають. Дитина — одна з тих, кого вдалося повернути з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини», — розповів Прокудін.

Разом із нею вдалося виїхати ще чотирьом дітям з батьками. Це дві родини. Повернути їх вдалося завдяки зусиллям благодійної організації Save Ukraine, до якої батьки дітей звернулися з проханням допомогти.

За даними ОВА, від початку цього року вдалося повернути 16 дітей з окупованої частини Херсонщини.

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також відомо, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Росія неохоче йде на контакт щодо повернення депортованих дітей в Україні, окрім того, відомі непоодинокі випадки усиновлення маленьких українців російськими родинами, навіть попри те, що вдома їх чекають рідні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Вісьмох українських дітей, яких вивезли російські загарбники з окупованих територій, розшукали міжнародні детективи: для цього були залучені близько 60 слідчих із 23 країн.

За участі Мінреінтеграції з тимчасово захопленої російськими загарбниками території Запорізької області повернули ще одну дитину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: