fbpx
Сьогодні
20:55 17 Лют 2024

На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" анонсували масштабну акцію: можливе повне блокування руху вантажівок

У неділю, 18 лютого, на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" рух вантажівок буде заблокований у двох напрямках – до протесту польських фермерів приєднаються фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну митну службу України.

"За попередньою інформацією польської сторони, через страйк місцевих фермерів у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" буде заблоковано рух вантажних автомобілів в обох напрямках. Для цього до польсько-українського кордону прямують фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції, які мають намір взяти участь у масштабній акції протесту", – попереджають митники.

Станом на сьогодні черга на в'їзд у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" складає 550 вантажівок. Крім того, в електронній черзі на виїзд очікує 820 транспортних засобів, додали в Держмитслужбі.

Варто додати, що через акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною є проблеми з доставленням гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, польський незалежний самоврядний профспілковий союз індивідуальних фермерів "Солідарність" заявив, що 20 лютого буде заблоковано усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також дороги до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Що відомо про експорт зерна через Польщу

Як повідомлялось раніше, в уряді Польщі хочуть активізувати перевірки товарів, які експортують з України та анонсували посилення контролю на кордоні.

Окрім того, польські аграрії 9 лютого знову розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів "Солідарність", блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

А 12 лютого, у Польщі заявили, що все українське збіжжя, яке йде транзитом через Польщу до інших країн та портів, на кордоні перевірятимуть польські служби.

Попередній уряд Матеуша Моравецького з 15 вересня минулого року в односторонньому порядку запровадив ембарго на ввезення українського збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) на внутрішній ринок Польщі після того, як Єврокомісія відмовилася продовжити цю заборону на рівні ЄС. Новий уряд Дональда Туска вирішив поки не скасовувати це ембарго.

Як повідомляла Рубрика, поліція польського міста Хелм з'ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: