fbpx
Сьогодні
13:58 15 Лют 2024

Повітряні сили: в російській армії є проблеми з "Калібрами"

Фото: Getty Image

Російсько-окупаційні війська мають проблеми з крилатими ракетами "Калібр", ймовірно, це пов'язано з успішними ударами наших оборонців по тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Є проблеми з "Калібрами", це очевидно. Це вже всі зауважують, що дуже мало вони використовують цих ракет", – заявив полковник.

Варто зауважити, що під час масованого обстрілу сьогодні, 15 лютого, окупанти застосували дві крилаті ракети "Калібр". Їх до речі знищили українською протиповітряною обороною.

Під час попередньої масованої атаки – три ракети такого типу.

Ігнат вважає, що у ворога могли виникнути проблеми з логістикою після успішних ударів військових по тимчасово окупованому Криму. Адже "Калібри" перевозили й заряджали з основної бази росіян в Севастополі.

"Але вони були відтіснені нашими Силами оборони. Чорноморський флот росії відійшов далі до бази Новоросійська. Можливо інші технічні проблеми, це і виготовлення, і платформи які їх запускають", пояснив полковник.

Зокрема він зауважив, що ворог під час ударів застосовує широку номенклатуру різних типів ракет.

"Фактично вони використовують все, що у них є. Тому ми називаємо комбінований удар – з різних напрямків, з різних носіїв повітряного, морського, наземного базування", – розповів Ігнат.

Нагадаємо, що російські загарбники уже тривалий час не застосовували "Калібри" для ударів по Україні. Це може бути пов'язане зі складністю обслуговування тих агрегатів, з яких випускаються ці ракети, а також зі спробами "приспати" пильність українців.

Що відомо про масовану російську ракетну атаку 15 лютого

Як повідомили спочатку повітряники, в ніч на 15 лютого у росії з аеродрому Оленья, що у Мурманській області, злетіло кілька бомбардувальників Ту-95мс.

О 4.33 Повітряні сили оголосили ракетну небезпеку в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МСВибухи пролунали у кількох обласних містах країни:

  • Львів. Близько 07:00 підтвердили влучання ворожої ракети по місту. На Львівщину летіло понад 10 ракет. У 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч. Постраждало 3 людей.
  • Запоріжжя. Було уражено об'єкт інфраструктурипоранено чотирьох людейТакож у місті зазнали пошкоджень багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення об'єкта торгівлі.
  • Дніпро. Атака на об'єкти цивільної інфраструктури.
  • Івано-Франківська область. Внаслідок падіння уламків відбулося незначне загоряння покрівель господарських будівель.

Загалом російські загарбники масовано атакували Україну 26 крилатими та балістичними ракетами: українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 13.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: