fbpx
Сьогодні
08:26 15 Лют 2024

Окупанти завдали масованого удару ракетами по Україні: вибухи пролунали в Дніпрі, Запоріжжі та Львові

English version here

Фото: Телеграм / Андрій Садовий

Під ранок 15 лютого російські загарбники атакували регіони України ракетами: повітряна тривога лунала в більшості областей, чули вибухи у Дніпрі, Львові та Запоріжжі, є влучання в об'єкти інфраструктури.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Львові Андрія Садового,   Телеграм голови Запорізької ОВА Івана Федорова. Повітряні сили ЗСУ, Телеграм голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Як повідомили спочатку повітряники, в ніч на 15 лютого у росії з аеродрому Оленья, що у Мурманській області, злетіло кілька бомбардувальників Ту-95мс.

Згодом окупанти запустили ракети, по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Небезпека тривала понад 2 години. 

О 4.33 Повітряні сили оголосили ракетну небезпеку в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС

Львів

Перші вибухи у Львові та області було чути о 06:35. Над відбиттям ворожого повітряного нападу працювали сили ППО.

За даними Повітряних сил, о 06:38 російські ракети перебували на Львівщині та Хмельниччині, їхній курс постійно змінювався. Через кілька хвилин ворожу ракетку помітили вже у межах Львова.

"Дуже гучно. Нічого не знімаємо. Ніде не викладаємо. Працює ППО", – попередив чиновник.

Садовий теж наголосив, що загроза ракетних ударів досі зберігається. А вже близько 07:00 він підтвердив влучання ворожої ракети по місту.

Львів обстріл

Фото: Телеграм / Андрій Садовий

"За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею повибивало вікна. Інформації про потерпілих поки немає. Загроза досі актуальна", – зазначив він.

Згодом повідомили, що внаслідок ранкової атаки на Львів постраждало дві людини. Це чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці

Садовий також додав, що, за попередньою інформацією, на Львівщину летіло понад 10 ракет.

"ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж маємоодне попадання в об'єкт інфраструктури. Зачепило школу. На місці працюють оперативні служби. Встановлюємо наслідки атаки", наголосив він.

Ще пізніше очільник міста розповів, що у 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч.

Очільник області Максим Козицький додав, що постраждало 3 людей.

Запоріжжя

Під час ракетної атаки по Україні вранці ворог завдав удару балістичними ракетами по Запоріжжю. Було уражено об'єкт інфраструктурипоранено чотирьох людей.

Запоріжжя, обстріл

Фото: З відкритих джерел

Також у місті зазнали пошкоджень багатоквартирні будинкизаклад освіти та приміщення об'єкту торгівлі (там вибито вікна, зруйновано покрівлі).

Запоріжжя, обстріл

Фото: З відкритих джерел

"На місцях вже працюють відповідні служби", –заявивсекретар міськради Анатолій Крутєв.

Дніпро

Через кілька хвилин після першого повідомлення про балістику , кореспонденти "Суспільного" почули у Дніпрі повторні вибухи. 

Уже після відбою керівник обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив про атаку на об'єкти цивільної інфраструктури та подякував силам протиповітряної оборони за роботу.

Наразі в ОВА з'ясовують всю інформацію.

Що відомо про останню масовану російську атаку по Україні

Уранці, 7 лютого, російсько-окупаційні війська запустили по Україні крилаті ракети різних видів та ударні безпілотники. Гучно було в столиці, Харкові та Миколаєві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: