fbpx
Сьогодні
Фото 11:51 14 Лют 2024

Українські оборонці вночі спалили колону російської техніки біля Авдіївки на Донеччині

Фото: Скріншот

На Авдіївському напрямку в ніч на 14 лютого українські військові спалили колону російської техніки, яку окупанти намагалися перекинути до Авдіївки.

Про це повідомили у DeepState.

Як повідомили, доїхати до українського міста російським загарбникам не вдалося. Їх колону розгромили на шляху між Верхньоторецьким і Кам'янкою.

Авдіївка

Фото: DeepStateMAP

"Уночі Сили Оборони спалили колону ворога біля Авдіївки. К*цапи готувалися перекинути техніку в Авдіївку, але між Верхньоторецьким та Кам'янкою були знищені", наголосили у повідомленні.

У DeepState також додали, що розгром став результатом "великої спільної роботи всіх "авдіївських" бригад та батальйонів".

ЗСУ, російська техніка

Фото: DeepState

Аналітики також показали кілька кадрів з поля бою та позначили на карті точне місце розгрому.

ЗСУ, російська техніка

Фото: DeepState

Що відомо про ситуацію на Авдіївському напрямку

Російські війська активізувалися під Авдіївкою понад чотири місяці тому, у жовтні 2023 року. Позиції ЗСУ і саме місто зазнають атак великою кількістю танків й іншої бронетехніки за підтримки авіації та артилерії.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Наппередодні в Авдіївці Донецької області деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади замінили іншими підрозділами Збройних сил України.

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває. Окрім того, Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

За даними Генштабу, минулої доби 13 лютого на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом доби Сили оборони відбили 20 атак росіян в районі Авдіївки та ще 4 атаки біля Невельського Донецької області.

Окрім того, Сили оборони відмінусували ще 1060 окупантів та 66 артилерійських систем ворожої армії. Загалом техніки знищено майже 200 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: