fbpx
Сьогодні
11:51 13 Лют 2024

Надійшло підкріплення: в Авдіївці деякі підрозділи 110 бригади замінили іншими

Фото: Скріншот з відео

В Авдіївці Донецької області, яку ще з осені минулого року намагаються захопити російські окупанти, деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади замінили іншими підрозділами Збройних сил України.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач в ефірі "Радіо Свобода" 13 лютого.

Як розповів військовий, в Авдіївці тривають бої за місто та околиці. Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

"У нас немає достатніх можливостей, щоб утримувати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні підрозділи… Вперше за майже два роки функціонування 110-ї окремої механізованої бригади деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації.

Дійсно, прийшло підкріплення. Я не буду казати, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла", повідомив Сєкач.

На думку речника, російські сили намагаються взяти Авдіївку до президентських виборів у росії, які мають відбутися у березні цього року. І для цього використовують усі можливі способи.

"У них є перевага в авіації повноцінна, тобто ми не можемо ніяк повпливати на авіанальоти, на бомбування міста і наших позицій.

У них величезна кількість особового складу, з яким вони не рахуються, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. У них є завдання, і вони намагаються виконати його як завгодно", наголосив він.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Російські війська активізувалися під Авдіївкою понад чотири місяці тому, у жовтні 2023 року. Позиції ЗСУ і саме місто зазнають атак великою кількістю танків й іншої бронетехніки за підтримки авіації та артилерії.

За даними генштабу, тільки минулої доби на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат та відбили 22 атаки ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак біля Тоненького та Невельського Донецької області.

Варто додати, що російські війська з кількох боків наступають на Авдіївку. Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Нещодавно Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: