fbpx
Сьогодні
10:50 14 Лют 2024

Росіяни запустили фейк, що у Селидовому ударили по полігону ЗСУ: військові прокоментували

Фото: Телеграм / Селидівська міська військова адміністрація

Російська пропаганда запустила інформаційно-психологічну операцію про нібито ураження ракетами полігону з українськими бійцями в місті Селидове Донецької області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Уже не перший день ворог навалює по цьому населеному пункту ракетами та всім, чим може дістати.

Формально – вважає, що в місті можуть бути якісь "азовці" або інші українські військові. Фактично – просто тому, що це наступне місто України в Покровському районі, далі на захід від Авдіївки", зазначив військовий.

Лиховій також перерахував обстріли міста, які нещодавно здійснили окупанти.

Зокрема, внаслідок обстрілу у четвер 8 лютого та понеділок 12 лютого в Селидовому загинула 1 та були поранені 10 цивільних осіб, у тому числі діти, пошкоджено школи, дитсадки, понад 15 приватних житлових будинків.

Він підкреслив, що 13 лютого росіяни дійсно масовано крили вогнем Селидове та населені пункти поряд із ним.

Зокрема, о 10:40 ранку внаслідок обстрілу з РСЗВ "Ураган" сусіднього з Селидовим селища пошкоджено два багатоквартирних двоповерхових житлових будинки.

Після 20-ї години ракета "Іскандер-М" влучила в поле та в автодорогу Селидове-Цукурине, поза межами населених пунктів. Без постраждалих та руйнувань.

О 23:30 були влучання у 9-поверховий і 5-поверховий житлові будинки. Щонайменше шість поранених. Загорілася аптека.

О першій годині в ніч 14 лютого було влучання російською ракетою в 3-поверхову будівлю терапевтичного відділення Селидівської центральної міської лікарні.

"Ще перед цим, уранці 13 лютого, росіяни почали розганяти класичну ІПСО – нібито вони уразили ракетами "полігон" з українськими військовими, зокрема з бійцями 3-ї штурмової бригади, загиблих – від 200 до 1500 (що?..). Мовляв, "ось як починає новий головнокомандувач ЗСУ", наголосив Лиховій.

Зараз уже можна стверджувати напевно, що ця російська брехня випередила власне основні російські ракетні удари по Селидовому й околицях. Через російський бардак іпсошний "постріл" був завчасним і виявився холостим. Російську тєлєгу вчепили попереду лошаді.

Нам у відділі зв'язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" (а Селидове – в смузі оборони частин нашого угрупування військ) було нескладно опитати бригади Авдіївського і Донецького напрямків та отримати від них спростування: таких втрат, такої події в них у районі Селидового не було взагалі.

"Та і якщо подумати. Який "полігон" за 20 км від лінії фронту? Які шикування, скупчення? Цього зараз немає й не може бути. Як і немає в районі Селидового тих військових частин ЗСУ, про які бреше московська пропаганда", підкреслив речник.

Нагадаємо, що у ніч на 14 лютого окупаційні війська вдарили по Селидовому Донецької області: поцілили у 5-поверхівку та лікарню, 12 квартир в одному з під'їздів зруйновані повністю, відомо про 3 загиблих, серед них – дитина. Також поранення отримали 12 мешканців, серед них – 4 дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: