fbpx
Сьогодні
15:18 13 Лют 2024

"Ранок" та Фундація Дім МакДональда збирають книжкові донати для важкохворих дітей: у чому рішення

English version here

Фото: Видавництво "Ранок"

Видавництво "Ранок" та Фундація Дім Рональда МакДональда започаткували благодійну акцію "Даруй книгу – даруй добро", для того, щоб на зібрані кошти наповнити цікавими дитячими книгами Сімейні кімнати у дитячих лікарнях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на організаторів акції.

У чому проблема?

Ми мріємо, аби діти росли здоровими й щасливими. Якщо ж малеча потрапляє у лікарню, ми робимо усе можливе, щоб вона могла забути хоч на час про хворобу і насолоджуватися часом поруч із найріднішими.

А якщо це діти, які мають важку хворобу та мають лікуватися дуже довгий час, інколи це не один місяць. Тому для реабілітації таких дітей важливим фактором є психологічний стан та наявність рядом рідних.

Окрім того, ідею Дня книгодарування українській традиції відкрив Круглов Віктор Володимирович по поверненню в Україну з навчання за кордоном у 2018 році.

Завдяки йому українські книголюби отримали ще одне свято на 14 лютого, а вітчизняні благодійні організації — додатковий привід творити добро.

Яке рішення?

Видавництво "Ранок" та Фундація Дім Рональда МакДональда започаткували благодійну акцію "Даруй книгу – даруй добро".

Її мета – наповнити цікавими дитячими книгами Сімейні кімнати у дитячих лікарнях, якими опікується Фундація.

Як це працює?

Благодійну акцію проводять з нагоди Дня книгодарування, яке відзначають 14 лютого у 30 країнах світу.

Як підтримати ініціативу?

  • переходьте у розділ "Даруй книгу – даруй добро" на сайті видавництва "Ранок";
  • обирайте суму внеску;
  • відправляйте власний книжковий донат.
Даруй книгу

Фото: Видавництво "Ранок"

Кожен, хто відправить книжковий донат, отримує подарунок від видавництва "Ранок" у вигляді знижки на наступну покупку.

А на зібрані благодійні кошти придбають та передадуть до Сімейних кімнат нові дитячі книжки.

Що відомо про Дім Рональда МакДональда

Програма Дім Рональда МакДональда в Україні реалізується завдяки вагомій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). McDonald's Україна, засновник і постійний партнер Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні, підтримуватиме основну нову програму фінансово і волонтерською діяльністю працівників компанії.

Дім Рональда МакДональда – це будинок для сімей тяжко хворих дітей, що перебувають на лікуванні далеко від дому. Проживання й харчування в там є безкоштовне. Створенням таких будинків по всьому світу займається благодійна організація Ronald McDonald House Charities.

Перший Дім Рональда МакДональда відкрили у Філадельфії в 1974 році на гроші від продажу коктейлів Shamrock Shake у ресторанах McDonald's.

У світі вже існує 381 такий будинок.

Нагадаємо, що Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні існує з 2016 року. За цей час благодійна організація заснувала й утримує 6 Сімейних кімнат Рональда МакДональда в найбільших дитячих лікарнях, розпочала будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда на території НДСЛ "Охматдит", провела 5 конференцій з сімейно орієнтованої медицини, закупила понад 620 одиниць обладнання для медичних закладів, роздала понад 230 000 продуктових наборів.

Як писала Рубрика, у Вінниці родина загиблого бійця мотопіхотної бригади Миколи Рачка відкрила у пам'ять про сина книгарню.

Також 11-річний хлопчик Захар з Донецька знайшов втіху в поширенні та підтримці української мови. Щодня він записує аудіокниги. Більшість грошей хлопчик віддає на ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: