fbpx
Сьогодні
15:29 13 Лют 2024

Польські фермери заблокували вже шостий пункт пропуску на кордоні з Україною, проте ненадовго

Фото: Вікіпедія

Біля пункту пропуску "Корчова – Краківець", що на польсько-українському кордоні, польські фермери розпочали блокування руху вантажного транспорту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Державної прикордонної служби України.

Як повідомили, близько 14:00 польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску "Корчова", що навпроти українського "Краківець".

За інформацією польських колег, пікетувальники планують заблокувати рух вантажівок, що прямують в Україну на одну годину.

"Блокування пасажирського транспорту не здійснюватиметься", наголосили у повідомленні.

Однак, як наголосили, через годину блокаду було знято. Демченко додав, що станом на 15.00 рух через кордон нормалізували.

Нагадаємо, що міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив у України за інцидент з розсипаним зерном, що стався нещодавно.

Як повідомляла Рубрика, поліція польського міста Хелм з'ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Що відомо про експорт зерна через Польщу

Як повідомлялось раніше, в уряді Польщі хочуть активізувати перевірки товарів, які експортують з України та анонсували посилення контролю на кордоні.

Окрім того, польські аграрії 9 лютого знову розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів "Солідарність", блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

А 12 лютого, у Польщі заявили, що все українське збіжжя, яке йде транзитом через Польщу до інших країн та портів, на кордоні перевірятимуть польські служби.

Попередній уряд Матеуша Моравецького з 15 вересня минулого року в односторонньому порядку запровадив ембарго на ввезення українського збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) на внутрішній ринок Польщі після того, як Єврокомісія відмовилася продовжити цю заборону на рівні ЄС. Новий уряд Дональда Туска вирішив поки не скасовувати це ембарго.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: