fbpx
Сьогодні
08:41 13 Лют 2024

Окупанти завдали удару по Дніпру "Шахедами" та ракетами: влучили в одну з теплоелектростанцій

English version here

Фото: Телеграм / Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

У ніч із 12 на 13 лютого російські окупанти атакували ударними безпілотниками типу Shahed та ракетами Дніпро: ППО збила 10 дронів, було чутно вибухи, згодом повідомили про проблеми з водою і про пошкодження теплоелектростанції.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника міста Бориса Філатова у Facebook., на Telegram голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, ДТЕК.

"Ненавиджу. Б'ють по цивільний інфраструктурі", спочатку емоційно повідомив голова Дніпра.

Як повідомляли у Повітряних силах, безпілотники заходили на місто групами з різних напрямків, у Дніпрі чули роботу сил протиповітряної оборони. Після вибухів в одному з районів почалися перебої зі світлом та інтернетом, подекуди зникло й опалення.

У КП "Дніпроводоканал" повідомили що у звʼязку з перебоями світла зупинилася насосна станція на житломасиві Лівобережний-3, частково припинено водопостачання.

У місцевих пабліках писали, що після серії вибухів в одному з районів почалася пожежа.

Згодом в енергетичній компанії повідомили, що через ворожий обстріл Дніпра одна з теплоелектростанцій ДТЕК Енерго постраждала та припинила виробництво електроенергії. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

"Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків та відновлення роботи обладнання", зауважили енергетики.

Своєю чергою Лисак розповів, що захисники знищили 10 дронів-камікадзе у Дніпровському районі, проте влучань в обласному центрі уникнути не вдалося.

Дніпро обстріл

Фото: Телеграм / Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

"Другу ніч поспіль – масована атака БпЛА на область. Наші захисники знищили 10 "Шахедів" у Дніпровському районі. Але сталося кілька влучань у Дніпрі. Під ударом виявився енергетичний об'єкт. Виникла пожежа, яку вгамували рятувальники", зазначив очільник області.

Окрім Дніпра окупанти продовжили тероризувати й Нікопольський район, атакував мирних жителів з артилерії. Обстріли фіксувалися у Нікополі, Марганці та Мирівській громаді.

Дніпро обстріл

Фото: Телеграм / Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Внаслідок атаки пошкоджено три приватні будинки. Одна господарська споруда зруйнована та ще одна – пошкоджена. Крім того, розбито півсотні сонячних панелей, додав Лисак.

Варто додати, що російська армія у ніч на 12 лютого також пошкодила дронами підстанцію "Укренерго" на Дніпропетровщині, без світла залишалися понад 53 тисячі абонентів, зокрема сім шахт, де перебувала понад 1 тисяча працівників.

Нагадаємо, що у ніч на 13 лютого російські загарбники запустили по півдню України 23 БпЛА: сили протиповітряної оборони знищили 16 ворожих "Шахедів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: