fbpx
Сьогодні
17:59 19 Січ 2024

Уряд виділив на будівництво фортифікацій рекордні ₴17,5 мільярдів

English version here

Фото: Урядовий портал

Кабінет міністрів виділив на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд 17,5 млрд грн.

Про це під час засідання уряду сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль, передає Рубрика.

"Продовжуємо постійно посилювати нашу обороноздатність. Сьогодні виділяємо рекордну суму на облаштування оборонних рубежів. Мова йде про 17,5 млрд грн, які будуть направлені на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових загороджень", – сказав глава уряду.

Як додав Шмигаль, кошти отримають профільні відомства та обласний державні адміністрації.

Раніше Рубрика повідомляла, що ключове завдання цього року — посилення обороноздатності. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Під час засідання Уряду 12 січня були ухвалені рішення в цьому напрямку. Зокрема, виділено з резервного фонду додаткові майже 2,5 млрд грн для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Окрім того, ДП "Ліси України" збільшили постачання матеріалу Збройним силам для будівництва фортифікаційних споруд.

Українські оборонці показали зведення фортифікаційних споруд на Чернігівщині.

Також Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Міністерством оборони Постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи і послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Крім того, на будівництво фортифікаційних споруд в одному з регіонів країни, де тривають активні бойові дії, Кабінет Міністрів виділив додатково понад 31,7 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: