fbpx
Сьогодні
18:39 13 Лют 2024

Байден закликав Палату представників не гаяти часу й терміново схвалити допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню

Палаті представників США необхідно терміново схвалити законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Оскільки ціна зволікання зростає щодня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву президента США Джо Байдена.

Він зазначив, що законопроєкт має вирішальне значення для національної безпеки США. Документ дозволить продовжувати роботу щодо відстоювання свободи України та надасть Ізраїлю все необхідне для захисту від бойовиків ХАМАС.

"Я вітаю двопартійну коаліцію сенаторів, які об'єдналися для просування цього законопроекту, і наполегливо закликаю Палату представників вжити термінових заходів", – наголосив Байден.

За його словами, США більше не можуть собі дозволити чекати, оскільки ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні.

"Ми вже бачимо повідомлення про те, що у українських військ закінчуються боєприпаси на передовій, у той час, як російські війська продовжують наступати, а Путін (російський диктатор Володимир Путін – ред.) продовжує мріяти про поневолення українського народу", – додав президент.

Він уточнив, що якщо США не виступлять проти тиранів, які хочуть завоювати своїх сусідів, то наслідки для національної безпеки країни будуть значними, а союзники візьмуть це до уваги.

"Палаті представників настав час вжити заходів і негайно відправити цей двопартійний законопроект на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон", – заявив Байден.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж, 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Сенатори наппередодні віддали свої четвертий та п'ятий голоси за просування пакета, який включає:

  • 60 мільярдів доларів для України;
  • 14 мільярдів доларів для Ізраїлю;
  • 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу мирним жителям Гази, Західного берега та України;
  • 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Нагадаємо, сьогодні, 13 лютого, Сенат США схвалив законопроект з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: