fbpx
Сьогодні
17:47 01 Лют 2024

Підліток, який повідомив про "замінування" школи постане перед судом: йому загрожує в'язниця

У Чернівецькій області судитимуть 17-річного хлопця, який надіслав неправдиве повідомлення про замінування однієї зі столичних шкіл: через таку витівку юнаку загрожує до 8 років ув'язнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Кіберполіцію.

Як повідомили правоохоронці, за даними слідства, 17-річний житель Буковини надіслав повідомлення про замінування на електронну пошту однієї зі шкіл столиці.

мінування шкіл

Фото: Кіберполіція України

Після цього до закладу негайно прибули поліціянти вибухотехнічної та кінологічної служб, однак жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Як згодом установила Кіберполіція, "жартівник" був активним учасником анонімних сватингових спільнот у месенджерах, учасники яких закликали одне одного до фейкових замінувань закладів освіти та державних установ.

За місцем проживання хлопця правоохоронці провели обшук і вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони. Поліціянти також припинили діяльність підконтрольних зловмисникові сватингових спільнот.

мінування шкіл

Фото: Кіберполіція України

Слідчі повідомили юнакові про підозру за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. За це йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Правоохоронці вже завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській громаді майже десять ліцеїв перейшли на онлайн-навчання через часті повідомлення про замінування та повітряні тривоги.

З її слів, з 54 шкіл, які діють в громаді, приблизно половина щодня отримують інформацію про замінування.

"У разі повідомлення про замінування керівництво навчального закладу змушене негайно реагувати, евакуювати всіх та повідомити відповідні служби. Часто це ще й збігається з повітряними тривогами, під час яких треба йти в укриття.

І тому батьків просять забрати дітей через таку ситуацію, але не кожен має змогу. До речі, сьогодні вранці деякі школи знову отримали повідомлення про замінування", — розповідає директорка департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко.

Тому, 31 січня приблизно у десяти школах батьківські колективи ухвалили рішення перейти на онлайн-навчання на декілька днів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: