fbpx
Сьогодні
12:24 02 Лют 2024

путін планує інтегрувати захоплені українські території до складу рф упродовж наступних шести років, - ISW

Фото: Associated Press

російський диктатор володимир путін заявив про те, що впродовж наступних шести років хоче інтегрувати до складу росії окуповані українські землі .

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Рубрика.

Зазначається, що до 2030 року путін планує зрівняти території України з росією у "ключових сферах", однак не вказується, у яких саме.

Це, на думку аналітиків, свідчить про те, що президент рф не збирається йти на територіальні поступки.

Також путін закликав російські банки не боятися західних санкцій та активізувати свою роботу на тимчасово окупованих територіях України. Він зазначив, що суб'єкти рф налагодили патронатні зв'язки з українськими землями, що тимчасово перебувають під контролем росії.

росіяни також продовжують депортувати українських дітей з тимчасово окупованих територій. Аналітики ISW наводять слова омбудсмена з прав людини дмитра лубінця, який зазначив, що Україна вже змогла повернути 388 дітей, яких росія депортувала з України з початку повномасштабної війни.

Лубінець також сказав, що росія стала більш охоче повертати депортованих українських дітей. Це пов'язано з видачею Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт володимира путіна й уповноваженої з прав дитини в росії марії львової-бєлової.

Представники посольства росії в США назвали "блюзнірськими й безпідставними" заяви американських посадовців про те, що росія примусово депортує дітей з тимчасово окупованих територій України.

Ключові висновки ISW за 1 лютого:

  • Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний представив всеохоплюючу стратегію, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні і утримати її, щоб сприяти українським перемогам на полі бою, незважаючи на чисельну перевагу Росії в живій силі і матеріально-технічних засобах. Стратегія Залужного має на меті компенсувати існуючі виклики для України і досягти переваги над російськими військовими за рахунок широкомасштабних технологічних інновацій та адаптації.
  • У ніч з 31 січня на 1 лютого українські сили успішно завдали удару і потопили корабель Чорноморського флоту росії в Чорному морі поблизу окупованого Криму.
  • російські військові блогери продовжували висловлювати розчарування з приводу постійних тактичних помилок російських військ під час наступальних операцій на заході Донецької області.
  • Європейський Союз (ЄС) одноголосно схвалив пакет фінансової підтримки для України на 2024-2027 роки.
  • Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеф Боррель заявив, що Європейський Союз (ЄС) не зможе надіслати Україні обіцяний мільйон снарядів до березня 2024 року, але планує виконати цю обіцянку до кінця 2024 року.
  • Глава Чеченської Республіки рамзан кадиров призначив ще одного зі своїх дітей на високу посаду в чеченському уряді з 31 січня.
  • російські війська нещодавно здійснили підтверджені просування поблизу Куп'янська, Авдіївки та Донецька на тлі триваючих позиційних боїв вздовж усієї лінії зіткнення 1 лютого.
  • Турецькі банки почали закривати рахунки російських компаній через загрозу введення додаткових санкцій з боку США.
  • Президент росії володимир путін наголосив на планах росії інтегрувати окуповані території України до складу росії протягом наступних шести років.

В ISW зазначають, що українські війська просунулися на південний захід від Старомайорського. А російська армія просунулася до ділянки автомагістралі Р07 Куп'янськ-Сватове на схід від Табаївки. Також зафіксовано просування на північній околиці Авдіївки. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: