fbpx
Сьогодні
09:26 10 Лют 2024

ISW: своїм інтерв'ю путін вчергове довів, що не відмовився від цілей щодо України та прагне створити істерику на Заході

Фото: ЕРА

Інтерв'ю президента країни-агресорки володимира путіна американському журналісту Такеру Карлсону не було розраховане на російську аудиторію. Кремль мав намір створити інформаційні ефекти та істерику на Заході та ще раз підтвердити, що наміри щодо України не змінились.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW), "Медуза".

Джерела, близькі до Адміністрації президента рф, повідомили російському опозиційному виданню "Медуза", що інтерв'ю путіна було не для російської аудиторії.

Один зі співрозмовників "Медузи" додав, що другорядна мета інтерв'ю — показати російській внутрішній аудиторії, що путін все ще може формувати глобальний дискурс на основі популярності інтерв'ю, але не дав оцінки успіху путіна в цьому плані.

Джерела в Кремлі зосередилися на тому, щоб представити інтерв'ю як надзвичайно успішну та популярну спробу росії сформувати інформаційне середовище на Заході. Як стверджували співрозмовники, інтерв'ю продемонструвало, що путін є впливовим світовим лідером.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що американський інтерес до інтерв'ю путіна "беззаперечний". А також додав, що Кремль зацікавлений у реакції на інтерв'ю за кордоном, оскільки він продовжує спостерігати за внутрішньою реакцією на інтерв'ю.

Російські окупаційні чиновники відзначили, що інтерв'ю має понад 60 мільйонів переглядів. Вони стверджували, що світ все більше цікавиться думкою путіна та його "правдами".

Водночас російська інтернет-спільнота зазначила, що путін не надав жодної нової інформації в інтерв'ю Карлсону. А просто повторив для американської аудиторії давні розмови Кремля про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Окрім цього заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв зазначив, що "Путін максимально ґрунтовно і докладно розповів західному світу, чому України не було, немає і не буде".

Опис Медведєвим інтерв'ю путіна демонструє, що:

  • росія не відмовилася від своїх максималістських цілей викорінення української державності,
  • путін не має наміру вести переговори з Україною на будь-яких умовах, відмінних від його цілей.

Ключові висновки ISW за 9 лютого:

  • Затримки із західною допомогою, схоже, посилюють поточну нестачу артилерії в Україні та можуть вплинути на довгострокові військові зусилля України.
  • Новопризначений головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський визначив кілька своїх цілей на посаді командувача ЗСУ.
  • 9 лютого українські військові завдали успішного удару з безпілотників по двох нафтопереробних заводах у Краснодарському краї.
  • Українські військові офіційні особи повідомили, що російські сили посилюють використання незаконної хімічної зброї в Україні, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, підписану росією.
  • 9 лютого агентство Bloomberg повідомило, що Україна розглядає економічні реформи, щоб отримати фінансування від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у випадку, якщо Конгрес США продовжить блокувати важливу допомогу.
  • Російські війська просунулися в районі Кремінної, Бахмута та Авдіївки в умовах позиційних боїв на лінії фронту.
  • Російське воєнізоване угруповання "Координаційний центр допомоги Новоросії" навчає операторів безпілотників на східному (лівому) березі Херсонської області поблизу Кринок.
  • Російська окупаційна влада продовжує готуватися до майбутніх виборів президента росії, створюючи видимість народної підтримки володимира путіна на окупованих територіях України.

Нагадаємо, що напередодні Інститут вивчення війни проаналізував інтерв'ю президента російської федерації володимира путіна "американському Соловйову" та дійшов до висновку, що російський диктатор використав його для поширення брехні, перекручування історії й для того, щоб виставити рф жертвою, а не агресором, як це є насправді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: